user-image
Okänd
Kille

Jag är en kille på 16 år som har haft sex med min flickvän. Allt gick bra förutom att kondomen sprack. så nu undrar både hon och jag om det kan vara så att hon är med barn? hur ska man göra för att ta reda på det ? och vad gör man om det ni visar sig att hon är med barn ? varken hon eller jag vill ha barn nu.


SVAR

För att få veta ifall din flickvän är gravid så ska hon göra ett graviditetstest. Detta kan man göra själv genom att köpa ett test på Apoteket, eller i vissa kiosker och servicebutiker. Men, mitt råd är istället att ni vänder er till närmaste Ungdomsmottagning (se under "din mottagning" på vår sajt), eller att ni går till en barnmorskemottagning/mödravårdcentral som brukar finnas på vårdcentralen. Där kan ni få hjälp med ett graviditetstest helt gratis, och det är barnmorskan som hjälper till med detta. Så ring dit och få en tid, eller gå dit när dom har så kallad öppen mottagning (då behöver man ingen tid utan det är bara att komma).
Skulle det nu visa sig att din flickvän blivit gravid, så kommer barnmorskan ni träffar att hjälpa er med allt ni behöver veta kring dom olika alternativen. Blir det frågan om abort, så får ni hjälp med att få en tid på den mottagning som utför aborter, det brukar oftast vara på en Kvinnoklinik på närmaste sjukhus. Där finns också kuratorer och barnmorskor som ni då kommer få prata med för att ni skall känna er så säkra och trygga i situationen som det bara går. Sedan finns det också en del olika alternativ kring hur själva aborten skall utföras, vilka ni också kommer få hjälp med. Skulle ni efter samtal komma fram till att din tjej inte vill göra abort, så kommer ni också få det stöd och den hjälp ni behöver för att hantera det hela. Men allt detta ligger längre fram och förhoppningsvis behöver ni inte ställas inför något val i det här avseendet, ifall testet visar att din flickvän inte är gravid. Så, i första hand gå till närmaste Ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning/mördravårdcentral och få hjälp av barnmorskan där. Och när ni ändå är där så ta chansen att diskutera det här med preventivmedel. För även om kondom är ett bra preventivmedel så är det inte 100% säkert vilket ni tyvärr haft oturen att få känna på. Så prata därför med henne om hur ni kan komplettera användningen av kondom med något annat som ger ökat skydd.

Visningar : 457