user-image
Okänd
Tjej

hej. ja och min kille hade samlag utan kondom. jag hade mens. är jag gravid nu? ja tar p-piller men ja brukar missa att ta dom ibland..tacksam för svar!


SVAR

Risken är ganska liten att du är gravid då det är en liten risk att bli gravid under menstruationen. Men säker kan man ju aldrig vara ifall man inte använder ett säkert preventivmedel på ett riktigt sätt. Så, för att vara på den säkra sidan kan du gå till närmaste Ungdomsmottagning och göra ett gratis graviditetstest hos barnmorskan. Du kan också göra ett hemmatest som du kan köpa på Apoteket eller i vissa servicebutiker/kiosker. Men då kostar det som sagt lite pengar.
Så vänd dig gärna till Ungdomsmottagningen och gör ett test, för även om risken är väldigt liten så är det ju skönast att vara säker, speciellt om ni inte vill ha barn just nu. Och när du ändå är på Ungdomsmottagningen tycker jag att du skall passa på att prata med barnmorskan om andra alternativ när det gäller preventivmedel. För det finns alternativ där risken för att glömma är lite mindre än vad den är med p-piller. Eller så tar du och din kille för vana att komplettera med kondom när ni nu vet om att du ibland missar att ta dina p-piller. Fundera över vad som funkar bäst för er och försök sedan åtgärda det hela, för det är inte roligt att upptäcka att man blivit gravid när man inte önskar det, och det går ju faktiskt att förhindra varför det är onödigt att utsätta sig själv för det lidandet.

Visningar : 300