user-image
Okänd
Annat

hej jag skulle vilja veta vad som ar fel pa mig eftersom jag maste ha nagot stor jag har sa lange jag vetat varit otrogen mot mina pojkvanner eller sa har jag varit Alskarinna till en gift man o det hela ar att jag inte far na skuldkanslor inte ens nar jag var alskarinna nar hon ringde o fragade vart personen var ifragan ar det normalt till omed nar jag har haft forhallande o har varit otrogen far jag inga skuldkanslor o jag har inge problem att dolja det om det kommer ut men det har aldrig hant varfor ar det sa har snalla kan du forklara varfor hur jag kan vara sa har svining som jag sjalv tycker att jag ar vad ar mitt problem


SVAR

Det är tyvärr inte möjligt att ge dig ett korrekt svar på varför du handlar på det sätt du beskriver. Det finns en massa generella svar man kan ge, som att man tex kan vara rädd för närhet vilket då skulle göra att man använder otrohet för att undvika att det förhållande man är i fördjupas,och att den personen blir för viktig för en. Det finns andra ytterligare alternativ som att man skulle vara rädd för att bli övergiven, vilket då tex kan innebär att man hela tiden ser till att man är garderad genom att ha flera parallella relationer, eller att man bara har relationer med sådana som det aldrig kan bli något djupare med, som tex en gift man som inte har för avsikt att lämna sin fru. För man kan ju aldrig bli övergiven av någon man aldrig haft på riktigt!
Ja, det finns som sagt ett antal generella svar som jag skulle kunna räkna upp, men dom svaren behöver inte stämma på dig. Utan det jag istället kan hjälpa dig med är att kanske ge dig en puff för att du skall finna din egen sanning kring varför du lever ditt liv på det här sättet. För faktum är att det alltid finns en drivkraft bakom ett sådant här handlande. Det sker inte slumpmässigt, utan det finns känslor, tankar, föreställningar, fantasier hos dig som samverkar och som får dig att välja den här typen av relationer och som gör att du beter dig så här fastän du själv kan tycka illa om det stundtals. Men vilka känslor, tankar, föreställningar och fantasier just du har inom dig, kan jag inte hjälpa dig att ta reda på brevledes, varför jag alltså inte kan ge dig ett svar på vad som är DIN drivkraft i det här. Utan vill du ha hjälp med detta och komma till rätta med det hela, så råder jag dig att vända dig till en psykolog eller psykoterapeut och tillsammans med henne/honom börja arbeta med att komma fram till vad som får dig att välja den här typen av liv. För sanningen är att du med ditt beteende förvägrar dig själv upplevelsen av mer nära och djupa relationer, samtidigt som du försätter dig själv i situationer där du tvingas leva med lögner. Och ingen människa väljer ett sådant liv utan att ha en stark drivkraft bakom det, dvs få ut något av det trots allt det negativa det för med sig. Och många gånger handlar vinsten om att undvika rädslor eller andra jobbiga känslor som man av en eller annan orsak tror skulle skada en psykiskt.
Men det kan alltså ta lite tid att komma fram till svaren på vad ens egna drivkrafter är, men om ens eget handlande plågar en och gör att man inte tycker att man kan leva fullt ut så finns det all anledning att försöka komma till rätta med det hela genom att ta hjälp av en psykolog eller psykoterapeut.

Visningar : 378