user-image
Okänd
Tjej

hej.läste om förhållande till en kusin.jag är ihop med min kusin,vi har ett barn ihop.men frågan är..varför känns det jobbigt att berätta det för vissa människor?Närmaste vännerna vet om det,men tex:jobbarkompisar osv,så känns det så ovanligt att säga det….hans mamma o min mamma är halvsyskon.


SVAR

Anledningen till att det känns jobbigt att berätta det är förmodligen att det ändå är relativt ovanligt i Sverige att två kusiner lever och har barn ihop. Och dom flesta människor tycker det är jobbigt att vara "ovanliga" även om man inte gör något som är fel. Sedan finns det ibland även en dålig kunskap i Sverige då många tror att det är olagligt att leva ihop med en kusin. Detta kan ju göra att ni båda kanske mött konstiga reaktioner när ni berättat, vilket bara i sådant fall förstärker en känsla av att vara "ovanlig".

Så, det är sannolikt ganska naturligt att du drar dig för att berätta det här, då du liksom dom flesta andra vill bli accepterad för den du är och för dom val du gör, varför det alltid kan kännas svårt när man hamnar utanför det som anses vara norm i vissa sammanhang.

Visningar : 1004