user-image
Okänd
Annat

Jag har en lärare som e jättetaskig mot mig… Bara för att jävlas ger han mig varningar hela tiden. Idag fick jag en varning under ett svenska läxförhör, då han frågade vad "särbo" betydde. När han fått svaret frågade ja på skoj vad "mambo" betydde (att man bor hemma hos mamma) då fick jag en varning. Efter 10 minuter frågade jag han varför jag fick en varning, då fick jag en till. Han är ganska elak tycker jag. Jag har frågat han om han tycker om att vara lärare, han svarade att det gjorde han inte alls det… Hur skall jag göra för att få han att sluta vara så elak mot just mig??


SVAR

Det är självklart ingen bra situation ifall man upplever att en lärare särbehandlar en på ett negativt sätt.
Det man kan göra är att försöka prata med läraren på tu man hand i första hand. Men då ska man försöka välja ett tillfälle när det inte är något bråk. Så, du skulle tex kunna söka upp honom vid något tillfälle när du inte har lektion med honom. Sedan kan du tex fråga honom om ifall han upplever dig som särskilt bråkig eller ifall han överhuvudtaget upplever något problem mellan er. Berätta också för honom att du upplever det som att han särbehandlar dig på ett negativt sätt, och att du skulle vilja lösa det här så det inte behöver bli så som det brukar bli. Förhoppningsvis kan han berätta för dig på ett sakligt sätt hur han uppfattar ditt uppförande i klassrummet och ni kan komma fram till en lösning. Men skulle det vara så att han inte är beredd att ens prata med dig, och inte är intresserad av att hitta en lösning, så tycker jag att du skall gå vidare med det hela. Antingen pratar du med någon av dina huvudlärare/klassförståndare som du känner förtroende för, eller så vänder du dig direkt till rektorn. Du kan också gå till skolkuratorn och be henne/honom hjälpa dig att reda ut det här med den berörda läraren, eller få hjälp av henne/honom att prata med rektorn ifall det känns jobbigt att göra det själv.
Det bästa vore ifall du kunde prata med dina föräldrar så dom kunde ta tag i det här ifall du och läraren inte hittar någon lösning, men det kan vara lite olika när det gäller hur mycket föräldrar vill/kan blanda sig i skolarbetet, varför jag ger dig dom här förslagen att gå själv till rektor, kurator, eller annan lärare. Men kan du prata med dina föräldrar så dom kan själva ta kontakt med läraren, eller rektorn så är det självklart väldigt bra. För det är inte bra att du ska gå runt i skolan och känna det som att den här läraren behandlar dig illa, utan man har rätt att kräva ett bra bemötande som elev, och även få en motivering till olika "straff" som delas ut.

Visningar : 475