user-image
Okänd
Kille

Hej jag är en kille på 14 och min tjej är också 14 och jag vill gärna ha sex med henne och undrar om det är lagligt och hur jag ska fråga henne om det!?!?


SVAR

Det finns inget som rent lagligt hindrar två 14-åringar från att ha sex med varandra. Båda räknas som underåriga, dvs barn i lagens mening, och därför anses det inte vara något brott. Sedan finns det ju andra skäl än rent lagliga till att vänta lite. Att ha sex vid 14 års ålder är vanligtvis väldigt ungt, men det är alltså upp till en själv och ens föräldrar om man ändå väljer att ha sex, så lagligt sett finns alltså inga hinder.

När det sedan gäller att fråga någon, så gör man bäst i att säga som det är, nämligen att man själv skulle vilja ha sex, och sedan höra hur den andra tänker. Det viktiga är att man inte pressar någon att vilja ha det bara för att man själv vill, och speciellt inte när man är så pass unga som ni är. Det är nämligen lätt hänt att väldigt unga personer har sex om dom uppfattar att partnern vill, även om dom själv kanske inte känner sig så säkra. I den åldern har man sällan hunnit utveckla den självkänslan och modet som krävs ibland för att säga nej. Många unga kan tex tro att deras kille/tjej ska lämna dom om dom inte visar sig vuxna nog, för i den åldern är det ofta väldigt viktigt att inte visa sig barnslig. Men det finns inget barnsligt med att inte känna sig redo för sex när man är 14, så om du bara tänker att inte pressa din tjej, eller på något sätt få henne att tro att du inte är intresserad om hon inte går med på att ha sex, så tycker jag att du ska försöka vara så rak med det du vill som möjligt.

Visningar : 504