user-image
Okänd
Tjej

hej! jag är en tjej på 17 år. för 1,5 år sedan blev jag våldtagen av 5 stycken killar. jag anmälde detta när min mamma fick reda på det, men det hade gått för lång tid. det tog mig en månad innan jag berättade och utredningen lades ner ganska så snabbt. på något sätt så har våldtäcktsmännen iaf kommit underfund med att jag har anmält och nu är dom sura och arga och förföljer mig. dom kan ringa och hota mig. (vet inte ens hur dom har fått tag i mitt nummer). detta händer inte så ofta men någon gång ibland. nyligen hörde dom av sig igen och idag så fanns det tecken på att någon har försökt att bryta sig in i min lägenhet, lyckligtvis så kom dom inte in, så istället så bröt dom upp mina två grannars lägenheter. jag är jätterädd för vad de kan göra, men kan inte gå till polisen eftersom jag har försökt det men fick ingen hjälp. (jag har inte bara varit där en gång) det känns som om allt är hopplöst och jag bara vill dö från allt, för denna mardröm har ändå pågått i 1,5 år. finns det verkligen inget sätt man kan sätta fast dem på? (jag blev tom misshandlad så att jag var tvungen att operera mig för det, fick en inre blödning i mjälten. kan verkligen polisen se genom fingrarna för det?) för jag vet inte hur länge till jag orkar? vad vill dom egentligen? det värsta i det hela är också att jag bor helt själv så har ingen som finns där ifall att dom skulle dyka upp. Vågar inte ens gå till skolan längre. //vore tacksam för svar, för jag mår verkligen dåligt utav det här!


SVAR

Det här låter oerhört allvarligt. Inte nog med att du varit med om en fruktansvärd kränkning, du har dessutom inte fått någon upprättelse från samhällets sida. Att nu dessutom få stå ut med hotelser och rädslan är något som är fullständigt oacceptabelt.

Jag förstår om ditt förtroende för polisen är lika med noll just nu, och jag kan inte mer än beklaga hur illa det här verkar skött utifrån det du skriver. Men hoten mot dig måste polisen ändå få reda på.
Däremot tycker inte jag att du ensam skall behöva brottas med polisen längre, varför mitt råd är att du i första hand söker hjälp hos personer som kan hjälpa dig att hantera hela situationen, och då menar jag både dina känslor och det praktiska kring polisen. Det bästa är om du kan få kontakt med någon psykolog eller psykoterapeut som är van att arbeta med sexuella övergrepp. Dom finns lite varstans i landet, men det kan vara svårt att på egen hand hitta rätt person. En del mottagningar som specialiserat sig på det här står listade på sidan www.hopp.org
På den sidan kan du också läsa mer om det här med sexuella övergrepp och vanliga tankar och reaktioner när man blivit utsatt. Det kan vara skönt för att se att man inte är ensam om att känna som man gör.
Men om du nu inte skulle bo i närheten av någon av dom mottagningar som finns på Hopp:s hemsida så kan du ringa till RFSU:s telefonmottagning. Då får du prata med en pyskoterapeut och han/hon är duktig på dom här frågorna. Bor du i närheten av deras mottagning finns det möjligheter att du kan få en tid där, men i annat fall så kan den här personen hjälpa dig med hur du kan gå vidare och vart du kan få hjälp i närheten av där du bor. Telefonnummer och telefontider står nedan:

Tel 08-692 07 70
Måndagar 11-12
Tisdagar-torsdagar 9-10

Självklart kan du välja att ringa RFSU i första hand också istället för att vända dig till dom mottagningar som finns på Hopp:s hemsida.

Jag hoppas verkligen att du orkar ta kontakt med någon av dom jag tipsat om, för det är viktigt att du får stöd då du verkar ha fått kämpa alldeles för länge på egen hand, och det ska man inte behöva göra när man varit med om något så svårt som du varit.


Visningar : 686