user-image
Okänd
Tjej

Hej! jag är tillsammans med en kille sen 5 månader tillbaka. vi älskar varandra men problemt är att han inte vill berätta för sin familj att jag existerar vilket gör mig mycket ledsen. när jag frågar honom varför så vill han inte prata om det och säger bara att jag sätter honom under press. en sak är att hans familj bor i frankrike men han själv i tyskland där han jobbar så dte är inte på tal om att jag ska träffa hans familj på en gång. så jag vet inte vad jag ska göra.. bara vänta eller ge honom ett ultimatum. jag vet ju inte riktigt vilken relation han har till sina föräldrar utan kan bara relatera till min egen.. och det är därför jag inte förstår. så vad gör jag? tack på förhand.


SVAR

I den här frågan finns inget enkelt svar då mycket handlar om vad du själv känner att du kan acceptera i en relation. Det finns många som aldrig skulle tolerera att partnern inte är öppen med relationen, och det finns dom som aldrig skulle bry sig om ifall partnern berättade för föräldrarna eller inte. Så, i den här frågan kan du alltså inte leta efter ett svar utanför dig själv, utan det måste vara dina egna referensramar och känslor som avgör.
Det jag kan säga för att hjälpa dig på vägen är att du kanske mer ska koncentrera dig på att prata med din partner om det här för att skapa en förståelse, istället för att fundera över ultimatum i första hand. Var lite envis och prata med honom om det här vid upprepade tillfällen och var noga med att markera för honom att det är viktigt för dig att i första hand förstå hans ovilja att berätta för sina föräldrar, och att du inte är ute efter att ändra hans beslut. Kanske finns det saker kring hans familjesituation som är smärtsamma för honom, och som du kan få dela med honom om du visar att du verkligen vill det. Om du istället väljer att försöka övertala honom att berätta för familjen så finns risken att han vägrar prata då han känner sig pressad, och då hamnar du till slut i det läget där du inte kan göra annat än att ställa ultimatum.
Så, det är alltså stor skillnad på att försöka prata med någon med ambitionen att förstå vad det är som känns svårt för den andre, än att prata med någon för att få denna att ändra ett beslut oavsett vad som ligger bakom. Och min erfarenhet är att man oftast vinner på att försöka rikta in sig på att förstå i första hand, för då kommer man både varandra närmare, plus att man lättare kan bestämma sig för om man kan acceptera beslutet eller inte när man känner till hela bilden.

Så, mitt råd är att du försöker denna väg några gånger till, och verkligen talar om för honom att du behöver få en förklaring oavsett och det inte har att göra med att du ska få honom att ändra sig. Om du försöker det här under en tid så kommer du antingen att få en förklaring, eller så vägrar han på olika sätt att dela den med dig. I det läget får du lite mer att gå på när det gäller hur du själv vill gå tillväga och huruvida du ska fortsätta att satsa på relationen.

Visningar : 247