user-image
Okänd
Kille

Hej I måndags när jag och min kompis skulle gå hem efter en fotbollsmatch så började vi att bråka och jag sa en massa saker som jag inte tänkte på. Eftersom min kompis och jag har bråkat så känner jag mig rädd för att ringa till honom sen vet jag inte hur länge jag ska vänta innan jag kan ringa igen snälla hjälp mig.


SVAR

När man bråkar är det lätt hänt att orden flyger för fort ur munnen på en och man säger saker som kanske inte riktigt menar och som man ångrar efteråt. Mitt råd i sådana situationer är att man försöker prata med den andre så fort man lugnat ner sig och insett att man kanske gick för långt. För är man vänner så brukar man kunna reda ut sådana här saker genom att en eller båda ber om ursäkt. Men går man för länge så kan båda börja tro att den andre faktiskt menade det han/hon sade, varför det alltså kan bli svårare att reda ut det ju längre tiden går.
Så det bästa man kan göra är att alltså att snacka så fort som möjligt med den andre och inte vara rädd för att be om ursäkt för det man själv sagt och gjort oavsett om den andre också gjorde fel. För att gå runt med dåligt samvete och rädsla för vad den andre tycker är jobbigt, och är man vänner så brukar det vara så att båda går runt och känner sig lika rädda, då båda oftast har del i att man bråkar. Då krävs det att någon är modig nog att bryta isen och erkänna att man kanske inte betedde sig som man skulle, för misstag kan vi alla göra och dom flesta kan vi alltså reda ut så länge som vi inte gör misstaget att tro att vi är felfria och aldrig behöver be om ursäkt.
Så ring din kompis direkt och säg att du tycker det är jättetråkigt att ni bråkade och att du är ledsen för dom saker du sa som eventuellt sårade honom. Sannolikt blir din kompis lättad och kan också be om ursäkt och ni kan sedan fortsätta er vänskap en erfarenhet klokare.

Visningar : 355