user-image
Okänd
Tjej

Blöder Det ofta när amn har sex första ggn? Måste det blöda?Och om man har använt tampong tidigare, gör det mindre ont då?, eller spelar det ingen roll?


SVAR

Det är väldigt olika huruvida det blöder eller inte. Hos vissa blöder det emedan det inte blöder någonting hos andra. Det är vanligt att det blöder lite grann, men ovanligt att det blöder några större mängder. Men det finns alltså inget som säger att det måste blöda.
När man använder tampong så kan det bli så att man tänjer ut mödomshinnan, varför första samlaget kan göra mindre ont, men återigen så finns det ingen regel som säger att det är så. För om man får ont kan bero på många saker som hur pass upphetsad man är, hur pass mycket slidsekret man utsöndrar (hur våt man blir i slidan), om man känner sig trygg med killen man är med, hur lugnt man tar det, osv, osv. Så, det beror alltså inte bara på ifall mödomshinnan är uttänjd eller inte, varför det alltså inte finns något enkelt samband mellan att använda tampong och inte få ont vid första samlaget.

Visningar : 618