user-image
Okänd
Annat

Hej.jag var in på UM i min kommun för att köpa kondomer och kom därifrån med kondomer + en tid för att diskutera p-piller m. undersökning och allt.betyder det att jag måste äta p-piller, för det känns liksom taskigt att gå dit och krångla med en undersökning om jag sedan inte vill ha p-piller.då har dom ju "slösat" tid på mej.men det skulle vara skönt att göra en undersökning, för jag troooor att jag har svamp, men jag vet inte.


SVAR

Du behöver absolut inte äta p-piller om du inte vill, utan du kan använda besöket till att skaffa dig information om olika preventivmedel. Det är dock alltid du som bestämmer vad du vill använda och inte.
Se inte på det som att du krånglar, för att gå dit och göra en undersökning för att se att allt är okay kan man göra även om man inte misstänker svamp och även om man inte vill äta p-piller. Ungdommottagningens personal har inget eget intresse av att du och andra ska äta p-piller utan det viktiga för dom är att kunna hjälpa till med det som varje ung människa behöver, och se till att det blir så bra som möjligt för varje individ, vare sig det handlar om att få en undersökning gjord för att se att allt är okay, eller att få information om olika typer av preventivmedel. Så det är verkligen inget slöseri med tid för någon.
Är du ändå orolig för det hela så säg till dom direkt du kommer dit hur du känner så kommer du sannolikt få samma svar av dom som av mig.

Visningar : 562