user-image
Okänd
Annat

hej..! jag är en kille som är 20, och jag har en tjej som är 15 år gammal. jag undrar om jag kan ha sex med henne? hon vill gärna det men jag är osäker. hennes mamma vet att vi är tillsammans och hon tycker det är okej. jag vet att man ska ha kondom och att man ska vara säker osv. jag undrar bara om jag får ha sex med henne?


SVAR

Det finns inga lagliga hinder för er att ha sex om det är det du menar. Känner du dig ändå osäker på det hela beroende på er åldersskillnad så prata med henne om det här. Det är inget konstigt att känna sig osäker när ens partner är så pass mycket yngre. Hade ni båda varit vuxna så hade fem års skillnad inte varit något att prata om, men i den här åldern är fem år ganska mycket, varför det inte är konstigt att man pratar om sådant här, för att känna sig säker på att den som är yngre inte vill ha sex för att han/hon tror att han/hon måste leva upp till den äldres mognad. Många yngre med äldre partners kan ju nämligen lätt tro att dom måste visa sig mogna och jämnbördiga med den äldre partnern, varför många kan känna en rädsla för att bli lämnade om dom inte "håller måttet".
Du verkar mån om din tjej, varför jag föreslår att du pratar med henne om hur du känner. Om det är så att hon känner en viss press för att du är äldre (inte för att du behöver utsätta henne för press), så kommer det ofta fram när man pratar om sådana här saker. Och i vilket fall som helst kommer du sannolikt känna dig säkrare när du fått prata om hur du tänker och fått höra vad hon säger. Men några lagliga hinder finns alltså inte då hon är över 15 år.

Visningar : 439