user-image
Okänd
Tjej

Jag skrev ett långt brev till er om min pojkvän som misshandlar mig ibland. Har ni fått brevet, och om ni har, tänker ni svara på det? Jag har letat efter svar i flera månader men inte sett något. Det hade varit skönt att få ett svar av er för jag har ingen att prata med och det blir bara värre med misshandlen och jag är livrädd för vi kommer att bo ensamma hela sommaren och han kommer dricka och bli aggressiv. Snälla svara.


SVAR

Vi på Ungdomsmottagningen försöker svara på så många frågor som möjligt, men tyvärr så hinner vi bara med en liten del av dom frågor som kommer in. Tanken är att man ska kunna söka i vår databas efter svar på liknande frågor där man kan hitta råd och hjälp.
Frågor som inte besvaras inom en viss tid försvinner tyvärr från vår frågelåda. Så jag beklagar att du och en hel del andra inte fått dom svar ni förtjänar på era brev hit.

Men som jag förstår din situation så är du utsatt för misshandel från din pojkvän och är rädd för att det ska bli värre nu under sommaren. Allt för många kvinnor har det tyvärr som du, och många känner också att dom sitter fast i sina förhållanden. Oftast beror det på att den fysiska misshandeln kombineras med psykisk misshandel där killen får tjejen att tro att allt är hennes fel, att hon är ful, fet, tjatig, dum och själv orsaken till att han slår henne. Detta är en del i killens beteende för att bibehålla makten över tjejen, för hur kärleksfull och ångerfull killen än är efter att han slagit, så handlar det om killar som förväxlar kärlek med makt.
Men för tjejen blir det här en oerhört svår situation att hantera. För när självförtroendet är i botten och man är rädd för ytterligare våld om man försöker lämna relationen, då är det svårt att våga ta steget.

Mitt råd till dig, och till alla tjejer/kvinnor i din siuation är att söka hjälp. Dom flesta behöver hjälp för att förändra situationen. Ibland kan hjälpen leda till att killen ifråga får behandling för att sluta slå, och ibland så leder hjälpen till att man får en fristad där man kan känna sig trygg och starta på nytt utan våld och hot.
Det finns hjälp att få på olika ställen där socialtjänsten i kommunen är ett sådant ställe. Men känns det svårt att kontakta dom så kan man börja med att gå in på www.kvinnojour.com
Klicka på länken "Hjälp finns" längst upp i marginalen så finns där både telefonalternativ och hjälp att hitta en kvinnojour nära där man bor.
Tveka inte att ta steget även om det känns svårt. För sannolikheten att din kille på egen hand slutar att slå dig är sannolikt minimal, utan tvärtom så är min erfarenhet att det brukar bli värre och värre tills det är fara för livet. Låt det inte gå dit om det inte redan gjort det, för inget av det här är ditt fel. Du har rätt att vara hur jobbig som helt, hur tjatig som helst, hur dum du vill utan att någon har rätt att slå dig. Så inget av det här är ditt fel. Att slå någon är ett allvarligt brott som bör polisanmälas. Men det allra viktigaste är att du först och främst får en möjlighet att känna sig säker och trygg igen, och då måste du ta första steget, som tex kan vara att kontakta kvinnojouren.

Visningar : 501