user-image
Okänd
Tjej

hej, jag är 17år och har en jämn gammal pojkvän, jag är jätte kär i honom och allt, problemet är att vi bor över 20 mil ifrån varann och träffas inet så ofta, vi pratar ändå varje dag på telefon och internet. nu har det börja en kille på min skola och jag tycker är väldigt snygg, jag är typ attraherad av honom, vad ska jag göra? jag är juh kär i min pojkvän! jag måste sluta tänka på den andra killen, jag skulle aldrig förlåta mej själv omjag gjorde slut och jag vet hur mycket jag skulel ångra mej


SVAR

Det verkar som om du ändå är säker på dina känslor för din kille, varför det hela sannolikt inte handlar om att du egentligen vill byta partner. Men kanske är det så att du inte trivs med avståndet mellan dig och din kille, varför din längtan efter honom flyttas över till någon som finns i närheten. Det kan vara lätt hänt om det är så att man längtar efter att vara nära sin partner och han/hon inte finns där. I den situationen kan man "tro" att man är intresserad av någon annan, fast man egentligen bara känner sig ensam och saknar någon nära. Det faktum att man inte är avstängd för att känna att någon är attraktiv bara för att man är tillsammans med någon, förstärker det här. För det är klart att man kan tycka någon är attraktiv även om har en partner som man är kär i. Men det betyder inte att man behöver agera utifrån den känslan utan den känslan kan bara ge en extra liten krydda i tillvaron. Men om partnern inte finns till hands och man längtar efter att ha sin kärlek nära, då kan det vara lätt hänt att en annars obetydlig flirt får större betydelse.

Om du kan känna igen det här så betyder det att problemet i sig inte är den här killen, utan det är snarare att du och din pojkvän bor så pass långt ifrån varandra och du inte är nöjd med det. Lösningen är ju då inte att du byter kille i första hand, utan mer att du tar det här som en varningssignal som kanske får dig att prata med din pojkvän om hur du känner inför att ni bor så långt ifrån varandra, samt att ni kanske kommer fram till att försöka ses oftare även om det kräver mer av er båda.
Så, lägg inte energi på att försöka sluta tänka på den är killen, utan fundera istället över varför du tänker på honom när du är kär i din pojkvän och om det inte kan ha andra orsaker än dom mest uppenbara. Därefter kan du ta ett beslut om vad som är lämpligt för dig att göra och sannolikt innebär det att du behöver prata med din kille och se om ni kan förändra er situation eller åtminstone se hur ni kan komma närmare varandra lite längre fram.

Visningar : 361