user-image
Okänd
Annat

Ja e en tjej på 14år som träffade en kille i sommras som e 17år. Vi blev tillsammans efter ett tag. Men nu e de så att han bor på behandlinghem å har bott på P12:an(ungdomsfängelse) för grov missandel. Ja va på fest å "råkade" full å strulade me en annan kille där. Å när han fick reda på de blev han jätte lessen, vilket ja absolut förstår!!! Men de värsta va att han slog mej. Å de va inte direkt ett litet slag utan han tog i så hårt att ja flög i golvet. Ja blev såklart jätte rädd men han sa fölåt å å lovade att han aldrig skulle göra de igen. Ja förlät för ja kunde bara inte vara arg på honom ja älskar honom för mycke! Men sen fick ja reda på att han hade hotat den här killen ja strulade med. Då blev ja både as förbannad men samtidigt lessen. Ja förstog att jag tydligen inte kände honom så bra som jag trodde. När vi pratade om de började vi bråka. De slutade me att han smällde till mej igen. Vi e forfarande tillsammans men ja e samtidigt rädd att han ska göra illa mej igen. Ja vet itne va ja ska göra. Snälla ja skulle behöva lite råd eller nått!!! De skulle betyda jätte mycke för mej!


SVAR

Du har hamnat i en situation som är farlig för dig, så även om du älskar din kille, är det viktigt att du tar dig ur detta så fort som möjligt. Din kille har uppenbarligen en historia av våld bakom sig, och det faktum att han redan slagit dig visar att han inte förmår kontrollera sina känslor och aggressioner på ett sätt som en frisk person kan. Din kille behöver vård för att komma tillrätta med sina problem, men innan han fått den hjälpen så är han en risk både för sig själv och för personer runt omkring honom.
Chansen att din kille ska sluta slå dig som läget är nu, är minimal. Istället är sannolikheten att våldet ska fortsätta och även öka, stor enligt min erfarenhet. Så, den här situationen är direkt farlig för dig och då din kille uppenbarligen gjort sig skyldig till grov misshandel visar det att den här situationen till och med kan bli livshotande för dig. Så, jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att du får hjälp att komma ifrån den här killen, och du behöver hjälp av vuxna för din kille kommer sannolikt inte att släppa dig frivilligt, varför det kan vara farligt för dig att säga till honom att du ska lämna honom.
Det är viktigt att du förstår att kärlek till en annan människa inte betyder att det är bra att leva med den personen. En person kan också säga sig älska en, men ändå slå en, och det behöver inte betyda att personen ljuger, men däremot så betyder det att personen inte är frisk och behöver hjälp, och den hjälpen kan den som slår aldrig få genom att någon stannar kvar i förhållandet och tar emot stryk, förlåter, tar emot stryk, förlåter igen, osv, osv. Det gör bara att personen kan fortsätta att agera ut sina problem, emedan situationen är livsfarlig för den andre. Så, att du älskar honom är alltså inte skäl nog att stanna kvar i relationen då du inte kommer att kunna förändra hans beteende hur mycket du än försöker. Många tjejer/kvinnor tror nämligen att kärleken ska förändra den som är våldsam, men tro mig, det har aldrig fungerat, och kommer aldrig heller att fungera. Det enda som fungerar är att personen som slår erkänner inför sig själv att han har problem och får professionell hjälp.

Så, gå genast till någon av dina föräldrar och be om hjälp att ta dig ur det här om det är en möjlighet. Ett annat alternativ är att du går till närmaste Ungdomsmottagning och får hjälp av kuratorn där, eller att du pratar med kuratorn i skolan. Det är väldigt viktigt att du gör det här omgående och att du berättar hur våldsam han varit mot dig så dom kan ge till tillräckligt med stöd och skydd. Det är också viktigt att dom tar kontakt med det behandlingshem där han befinner sig så dom får klart för sig hur han fungerar när han är utanför hemmet. För det han gjort mot dig är misshandel vilket bör polisanmälas. Det här vet kuratorerna hur dom ska hantera, varför det är bäst om du pratar med en kurator, även om du självklart också ska försöka prata med dina föräldrar så dom också kan stötta dig. Men tveka inte, utan sök hjälp direkt, för det här är farligt för dig och något som du inte kommer att kunna reda ut på egen hand.

Visningar : 492