user-image
Okänd
Annat

Hej! nu är det så här att jag gillar en kille. eller jag kanske är kär, inte vet jag. det känns som som vi skulle passa jättebra ihop, vi har många likadana åsikter, gillar samma musik och allt. jag vill träffa honom men han orkar aldrig. när han säjer att han ska ringa, ringer han försent och säjer att han inte orkar osv osv. jag vill ju så gärna träffa honom och ta en fika eller nåt bara, men jag vill inte verka efterhängsen så jag vågar inte ringa… dels för att jag är lite småsur på honom också för att han bara sket i en fika vi skulle ta, dels för att jag inte vill verka för tjatig… hur ska jag egentligen göra för att få med honom? sen är det det här stora problemet med msn… jag vill ju träffa honom i verkligheten så han inte misstar mej för att vara mer som på msn än annars! varför måste den dumma chatten existera!? när jag pratar med honom i verkligheten eller på telefon är han såå social och trevlig men på msn, är han stel och skriver bara "mmm" hela tiden. hur kan man få honom att skriva lite mer egentligen? åååh! det verkar verkligen inte som han gillar mej ibland men det känns som om vi är menade för varandra! hur ska jag göra för att få honom att tycka om mej mer egentligen… vara mer mogen?? //Olyckligt kär igen


SVAR

Enligt min erfarenhet så är det lönlöst att försöka "göra om sig själv" för att få den andre mer intresserad. Visst kan man bjuda till lite, det sker nog naturligt i början av en förälskelse, men om den andre inte ger något tillbaka så hjälper det sällan att man försöker verka mer mogen, vuxen, häftig, rolig, fräck, sexig, cool.... än vad man är. För även om man skulle lyckas väcka den andres intresse så funkar det inte att i en relation upprätthålla en sådan bild och då går det ändå åt skogen.

Den här killen du träffat verkar inte bjuda till speciellt mycket och hade han varit intresserad på allvar så hade han förmodligen inte missat den där fikan eller varit så likgiltig oavsett om ni chattade eller träffades personligen. Du verkar trots detta inne på att ni skulle passa jättebra ihop, men även om ni verkar ha samma intresse osv så kanske du ska fråga dig ifall ni passar ihop som personer då du verkar vilja har betydligt mer närhet och kommunikation än vad han önskar, och det är ändå dom personliga egenskaperna som oftast avgör om ett förhållande kommer funka, och inte ifall man delar samma intresse. Så, fråga dig om du är intresserad av en relation där du får agera dragoxe hela tiden emedan den andre mest tittar på och låter dig kämpa på egen hand.
Det kan självklart vara både jobbigt och ledsamt att inse att en person som man fäst sina förhoppningar till och som man har känslor för, inte visar sig motsvara bilden man byggt upp. Men kanske är det bättre att inse det innan relationen gått för långt och man sitter fast i något där man själv mår dåligt.

Nu behöver det inte vara så att det här är helt kört även om jag pekat på en del saker som talar emot ert förhållande. Men om du ska kunna få någon rätsida på det här så kanske du borde fundera över ifall du inte skulle köra med öppna kort och helt enkelt fråga honom vad han vill med er relation och höra om han är beredd att satsa något för egen del, eftersom det här känns tämligen tröstlöst för dig. På det sättet så ger du i alla fall dig själv en chans att se honom mer för vad han är, vilket kan underlätta ditt beslut. Men om du gör en sådan sak måste du vara beredd på att höra sanningen vilket kanske inte vad du önskar, för ibland känns det skönast att fortsätta drömma om hur saker och ting kunde ha varit i en perfekt värld. Den längtan bär vi alla inom oss så det är inget konstigt i sig även om det inte så konstruktivt alla gånger.

Visningar : 346