user-image
Okänd
Tjej

HEJ Jag går i särskoln i gymnasiet och jag kan läsa och skriva och prata.Fast jag är inte så duktig på matte och sånt och har gått i särskola i 7år.Men jag undrar en sak.Mina läläre hade sakt till en specelläläre att hon skulle ha mig nån dag och dom hade inte fråga mig innan.Så jag undrar för läläre göra så eller inte?Jag vet att jag är dålig på allt


SVAR

I skolan ska alla elever vara med och få tycka till om dom beslut som gäller dom själva, varför din lärare borde ha tänkt efter lite mer och pratat med dig innan hon/han pratade med specialläraren.
Jag tycker du ska prata med din lärare och berätta för henne/honom att du inte vill att hon /han pratar och bestämmer saker som gäller dig utan att diskutera det med dig först. Det spelar ingen roll hur dålig du är i matte eller andra ämnen, du har lika stor rätt till att vara med och diskutera vad som blir bäst för dig som vem som helst, för det är ju din utbildning och ditt liv det gäller.
Ibland kan lärare vara både stressade och inte tänka sig för riktigt varför sådant här händer ibland. Men det är inte värre än att man brukar kunna rätta till det i efterhand, varför mitt råd är att du berättar för henne/honom vad du tycker om det här. Föreslå att du, din lärare och specialläraren sätter er ner tillsammans och diskuterar dina svårigheter i skolan och vilken lösning som verkar bäst så hoppas jag att ni löser det här. Det är bra att du reagerar för det ska man göra när saker bestäms över huvudet på en.

Visningar : 387