user-image
Okänd
Tjej

Hejsan! Jag är en tjej på 20 år. Jag och min pojkvän har nyligen förlovat oss och planerar ett brölopp nästa höst. Vi har det väldigt bra tillsammans och har varit ihop i 3 år. Vårt sexliv är däremot inte det bästa. Jag kan nämligen inte få orgasm. Jag vet att det är många tjejer som har problem med detta men jag kan knappt få orgams på annat sätt än samlag. Tex oralsex, vi brukar alltid ha oralsex och min fästman är alltid noga med att jag också ska ha de skönt o kunna njuta lika mycket som han. Med problemet är att det kan ta upp till 90 min för mig att komma. Det är skönt och så, med det funkar inte helt enkelt. Det är samma problem när jag onanerar. Det är inte bättre ens då. Jag tror att om jag var en kille skulle jag aldrig ha stånd. Vad är det för fel på mig?


SVAR

Förmågan att få orgasm kan skifta från person till person utan att det behöver vara något direkt fel. Samtidigt spelar en mängd saker in och kan påverka positivt eller negativt, som tex hur väl förtrogen man själv och ens partner är med sin egen kropp, stress, psyksisk press att få orgasm osv, osv.

Jag kan inte säga vad det beror på att du har svårt för att få orgasm när du onanerar eller när du och din kille har tex oralsex. Men uppenbarligen beror det inte på en allmän svårighet att få orgasm eftersom du uppenbarligen får orgasm under själva samlaget.

Det finns ett antal alternativ för dig och vad du väljer beror mycket på hur viktigt det är för dig att kunna få orgasm vid olika typer av sex. Mycker handlar sålunda om din egen inställning. Eftersom du får orgasm vid samlag, och även tycker det är skönt vid oralsex även om du inte får orgasm, så skulle ett alternativ kunna vara att du helt accepterar läget och njuter av oralsex som du uppenbarligen gör utan att hela tiden försöka få orgasm. Sex kan ju vara njutningsbart även utan orgasm som du beskriver det, och mycket handlar om i fall man accepterar det eller inte. Det kan till och med vara så att när man släpper kravet på orgasm så får man med tiden lättare för att få orgasm, då kravet släpper rent mentalt. I samband med det så kanske du borde fundera över din definition av ett bra sexliv. Att man inte får orgasm vid varje tillfälle behöver ju inte med automatik betyda att man har ett dåligt sexliv. Om båda njuter av smekningarna, närheten och samlaget kan man anse att man har ett bra sexliv oavsett om orgasmen kommer varje gång eller inte. Men det är som sagt väldigt olika vad vi menare med ett bra sexliv, varför det är upp till var och en att sätta normen.

Så om du inte kan acceptera det här och vill fortsätta sträva efter orgasm vid varje tillfälle du och din kille har sex, så finns det andra alternativ. Ett alternativ kan vara att ni alltid kombinerar oralsex tex med samlag där du uppenbarligen får orgasm. Använd oralsex mer som ett förspel då och håll inte på tills du får orgasm. För att hålla på så länge som du beskriver kan lätt ge upphov till en press att få orgasm som inte brukar tjäna ens syfte. Ett annat alternativ är att du själv eller du och din partner söker rådgivning hos en sexualrådgivare. Om det här är något som bekymrar dig och som stör er relation så kan det vara viktigt att du/ni försöker reda ut det här innan ni gifter er, för det är ju ingen bra start att börja med problem i ett äktenskap som ni antagligen avser ska vara under er livstid.


Visningar : 504