user-image
Okänd
Annat

Min kille tror mig inte att jag förlorade oskulden med honom då det inte kom ut nån blod alls.Jag var 21 år då och det gjorde ont de första gången men blöde inte alls.Kommer inte ihåg att jag blöde förr när jag håll på med nån idrott eller något liknande där man kanske kan "förlora" oslulden på egen hand.Onarerar inte själv.Hur vanligt är detta eller blöder de flesta tjejer när de förlorar oskulden?


SVAR

Långt ifrån alla blöder vid det första samlaget. Även om man inte har "förlorat oskulden på egen hand" som du uttrycker det, så finns det inget som säger att det måste blöda, varför man alltså aldrig kan säga om någon är oskuld eller inte utifrån synliga bevis som blod. Men bakåt i tiden har blodet varit ett bevis på att kvinnan varit orörd och i vissa kulturer är detta fortfarande viktigt, varför man på olika sätt ser till att sätta blod på lakanet i dom fall kvinnan inte blöder (vilket alltså inte behöver betyda att hon haft samlag innan)

Det här med att kräva bevis är enligt min erfarenhet ett sätt för mannen att kontrollera kvinnans sexualitet, vilket i sista hand är ett uttryck för att ha makt över kvinnan. I ditt fall säger du inget om ifall det är betydelsefullt för din kille att du verkligen var oskuld, varför jag utgår att det inte handlar om detta i första hand, utan det är mer en fråga om att han inte tror på vad du säger. Det gör ju tyvärr inte saken mindre allvarlig, för om han inte tror på vad du säger i detta fallet, så väcker det ju frågor kring vilket förtroende han har för dig överhuvudtaget. Att ifrågasätta sin partners trovärdighet i en fråga är ju lika med en misstroendeförklaring. Mitt råd till dig är att du sätter dig ner och pratar med honom om det här. Min tanke är då att du pratar med honom om det faktum att han inte litar på ditt ord och i princip anklagar dig för att ljuga. För det är det som är den stora frågan här och inte ifall du var oskuld eller inte. För så fort ni börjar prata om det här om du var oskuld kommer du hamna i ett läge där du pressas att förklara dig och försöka bevisa att det du säger stämmer. Och egentligen handlar ju saken om att din partner inte tror på vad du säger, vilket jag tror att vem som helst skulle reagera mot i ett förhållande då det bör bygga på att man litar på vad den andre säger. Så, försök prata med honom om det här och fråga honom hur han själv tänker kring att han faktiskt anklagar dig för att ljuga och vad det säger honom om er relation. Förhoppningsvis kan en sådan diskussion klargöra vart ni står mer än om ni fastnar i att du ska bevisa att du var oskuld, vilket är både omöjligt och kränkande för dom flesta att behöva göra.

Visningar : 726