user-image
Okänd
Annat

jag mår så himla dåligt.. jag orkar inte må så här längre. jag kan inte längre tycka något är roligt allt som man gör eller säger tycker jag är konstigt och knäppt..jag började första året på gymnasiet nu i år. men jag bor 12 mil därifrån så jag får pendla varje dag. sen jag börjat där så har jag haft daglig magont och ångest.inte för att det är en dålig skola eller nåt.utan jag trivs inte att åka så långt hem ifrån.mår så himla dåligt.jag har kämpat så länge för att komma in på den här linjen där jag bor, men så kom jag inte in där så då valde jag att gå i den här skolan längre bort.grejen är den att jag vill verkligen gå kvar på frisör linjen ,..men inte i i den staden jag går nu..vill bara må bra.känns som allt är jobbigt..orkar inte må dåligt längre…har sån ångest varje dag. hjälp mig….


SVAR

Det verkar som om din skolsituation är en stor orsak till att du känner som du gör. Att inte kunna gå där man vill och att dessutom ha lång resväg och kanske känna sig långt bort från det trygga och invanda kan vara jobbigt.
När man hamnar i ett sådant läge som du befinner dig så kan det vara svårt att själv se några bra utvägar, varför det är viktigt att man tar hjälp av andra för att komma fram till olika alternativ på lösningar. Du kanske skulle må bättre av att ha en inackordering i veckorna så du kunde mer etablera dig i den nya staden och umgås med klasskompisar och andra på kvällarna, eller så kanske du helt enkelt skulle må bättre av att få gå i gymnasiet i din hemkommun även om det innebär att du får välja ett annat program.
Det finns kanske fler alternativ, men för att du ska få en klar överblick över vilja möjligheter du har så råder jag dig att söka upp syokonsulenten på den skolan där du går, eller på skolan i din hemkommun och diskutera dom olika alternativen och hur du skulle kunna få en bättre skolsituation. Prata även med dina föräldrar och hör vad dom tycker och om dom kan tänka ut andra alternativ. Desto fler du pratar med desto mer råd och stöd kommer du att få, och till slut så kanske du känner vilket alternativ som är rätt. Men som sagt, gå inte ensam och våndas i din situation utan försök öppna upp för hjälp utifrån för det kan ibland vara enda sättet att komma ur en situation man upplever som låst.

Visningar : 424