user-image
Okänd
Kille

Hej! Jag är tillsammans med en tjej jag verkligen tycker om. Har varit tillsammans i 3½ månad. Vi har hållt vårat förhållande hemligt, för att förhindra massa ryckten. Men jag berättade för en vän, som jag känt i väldigt många år, att vi var tillsammans. Och även denna killen är bra kompis med denna tjejen. Och nu har han blivit svartsjuk. Han åker hem till min tjej, oanmäld, för att irritera. Gör allt, för att vi inte kan få vara tillsammans. Vad är det enklaste sätet för oss, att berätta för honom att han ska sluta. För vi vill inte att han ska göra saker, som inte bordes göra.


SVAR

Ni kan prova flera alternativ så får ni se vad som funkar. Du kan först prova att prata med honom. Välj då ett tillfälle när ni kan prata på tu man hand och inte har massa andra människor runt omkring som stör. Berätta att du uppskattar honom som kompis, men att du inte uppskattar hans beteende gentemot dig och din tjej i det här läget. Förhoppningsvis kan ni snacka om det och komma fram till en lösning, men hans svartsjuka är något som han själv måste hantera eller söka hjälp för om han känner att han inte klarar det.

Funkar inte detta kan ni prova att prata med honom tillsammans så han förstår att även din tjej står bakom detta. Det kan dock vara svårt att göra det här utan att han tappar ansiktet vilket självklart kan vara jobbigt för honom så ni får vara lite försiktiga och tänka på hur det skulle kunna kännas om det var någon av er det handlade om. Man kan självklart inte acceptera beteenden som bara är till för att förstöra, men man kan som sagt tänka igenom hur man bäst säger saker så det finns en möjlighet för den andre att verkligen ta in vad man säger och inte bara slå det ifrån sig för att man går på för hårt. Så, fundera på det här och försök hantera det på ett så bra sätt ni kan, mer kan man inte begära av er.

Visningar : 406