user-image
Okänd
Tjej

Hej jag känner att jag behöver psykiatrisk hjälp… E 18 år och har vart deprimerad i ca 4 år och känner att jag verkligen behöver hjälp… Jag klarar inte det här mycket länge till och det börjar förstöra mitt och min killes relation och det vill jag inte. Hur får jag kontakt med en mottagnoing som jag kan få ordentlig hjälp av???


SVAR

Du kan vända dig direkt till vuxenpsykiatrins öppenvårdsmottagning. Du hittar numret på dom blå sidorna i telefonkatalogen eller så ringer du till landstingets växel som står på samma sidor och ber dom koppla dig. När du väl kommer fram till mottagningen så kan du berätta att du behöver hjälp och höra med dom om du kan få en tid. Ibland kan det vara så att det både krävs eller går snabbare om man har en remiss från en allmänläkare på tex vårdcentralen varför man kan gå den vägen också, men om du ringer till psykiatrin så berättar dom detta för dig.

Ett annat alternativ är att du går till närmaste Ungdomsmottagning. Det är helt gratis och där finns kuratorer och ibland även psykolog som kan hjälpa dig. Och om ni tillsammans kommer fram till att du behöver mer kvalificerad behandling än dom kan erbjuda så kan dom hjälpa dig att komma vidare till tex öppenvårdspsykiatrin.
Berätta gärna för din kille om detta och be honom hjälpa dig att få en behandlingskontakt om du själv tycker det är jobbigt att göra det på egen hand.

Visningar : 487