user-image
Okänd
Kille

När jag fyllde 15 så fick jag en splitterny moped, alla tyckte ju såklart att jag var bortskämd. Men min bästa vän började hata mig för att jag fick en ny moppe… han säger att jag bara har klagat på hans moppe och att jag skryter.. det enda jag har sagt om den saken är att jag ska få en ny moppe… vad gör jag för fel varför han inte vill vara min vän?


SVAR

Livet är tyvärr inte rättvist vilket göra att vissa barn växer upp mer föräldrar som har mer pengar än andras föräldrar, precis som vissa växer upp med föräldrar som är mer kärleksfulla och omsorgsfulla än andras föräldrar kan vara.
Det kan självklart kännas bittert att märka att man själv tillhör dom som kanske inte har så mycket pengar eller som inte har det så bra hemma av andra skäl.
Det här gör att många barn och ungdomar känner sig mindre värda och utanför bara för att deras föräldrar inte kan köpa samma saker som kompisarnas föräldrar verkar kunna köpa. Och det kan visa sig som ilska och avundsjuka gentemot den som får något nytt.
Kanske är det sådana här känslor som din kompis bär på och som får honom att bli arg på dig fast du uppenbarligen inte har skrutit om din nya moppe.
Så, det positiva i det hela är att det här förmodligen inte alls handlar om dig och ditt beteende och det negativa är att din och din kompis relation på ett sätt förstörs av saker som ingen av er kan påverka, dvs hur mycket pengar era föräldrar har eller tycker sig kunna göra av med på saker som tex mopeder.

Det här kan självklart vara svårt att prata om med sin kompis då det bara kan få honom att känna sig ännu mer underlägen ifall du pratar om det med honom. Men det du kan göra är att berätta för honom hur ledsen du är över att han verkar arg på dig och att du vill att ni ska kunna fortsätta vara vänner oavsett vad som hänt. Förhoppningsvis kan han själv berätta för dig hur han känner om du bjuder in honom på detta sättet, men det är inte säkert. Men försöka kan du alltid, både en och två gånger så får du se ifall ni inte kan lösa det.

Visningar : 528