user-image
Okänd
Tjej

hej. jag e en tjej på 20 år. när jag var liten gick jag hos nån lekterapeut eller nåt sånt av nån anledning. jag vet att jag blev sexuellt utnyttjad när jag var liten, och jag skulle nu väldigt väldigt gärna vilja veta om jag berättat om detta för den där terapeuten/psykologen/what ever she is.. det skulle svara på sååå många frågor om jag fick veta vad vi pratade om. jag kan bara hennes förnamn, och jag vet bara adressen hon brukade jobba på, men jag vet inte om det var soc lr vad det va hon jobbade för.. jag vill absolut inte fråga mina föräldrar eftersom jag inte vill prata om det som hände när jag var liten med dem. jag vet ju inte ens om de vet!? finns det nåt sätt man kan kolla om det finns några journalanteckningar från den tiden? hur ska jag gå till väga? snälla svara. jag måste få veta.. tack..


SVAR

Du har alltid som myndig person rätt att få se dina journaler och om det gäller väldigt känsliga saker så blir man oftast erbjuden att få titta på journalerna tillsammans med någon som kan ge en både stöd och räta ut en del frågetecken för det är inte alltid helt lätt att tyda journalanteckningar om man inte är van.
Eftersom du vet adressen dit du gick så kan du kontrollera ifall det finns någon barnpsykiatrisk enhet eller någon annan vårdinrättning kvar där nu. Ligger det kvar så har dom sannolikt kvar dina journaler eller så finns dom i ett centralarkiv dit man skickar journalhandlingar som är väldigt gamla.
Finns där inget kvar på den aktuella adressen kan du kontakta antingen barnpsykiatrin dom du hittar på dom blå sidorna eller så kontaktar du kommunens socialtjänst som du hittar på dom gröna sidorna. Efter din beskrivning så låter det mer som om du gått inom barnspykiatrin då socialtjänsten inte brukar ha lekterapeuter och behandla barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp utan den kompetensen finns inom landstingen.
Så med största sannolikhet finns dina handlingar inom barnpsykiatrin varför mitt råd är att du ringer dit i första hand och hör efter. Dom kan kontrollera om det finns några handlingar om dom får ditt personnummer. Du behöver inte komma ihåg vad terapeuten hette för att få svar på om din journal finns där. Ifall det inte finns något kan sannolikt barnpsyk hjälpa dig att få veta vilken typ av vårdinrättning som tidigare låg på den aktuella adressen för om det var en privatpraktiserande terapeut som du gick hos så finns handlingarna kvar hos den terapeuten och då kan sannolikt barnspyk hjälpa dig att spåra henne.

Visningar : 596