user-image
Okänd
Annat

I våras var ajg deprimerad. Jag sökte då hjälp på ungdomsmottagningen och gick där till i sommras. Nu i början av hösten så bestämde vi att jag mådde bättre och inte behövde gå där mer. Men jag mår fortfarande skitkasst. Det är mina kompisar som "tar hand om mig" och jag är lite grann av en börda för dem. Min närmsta vän sa igår att hon tycker jag skulle söka en psykolog. Efter mycket tänkande instämmer jag, men nu är jag arton och vet inte hur man kontaktar någon. Jag är dessutom sudent så jag har inga pengar och hoppas det finns någon stans man kan gå gratis.


SVAR

Det är inte ovanligt att man behöver ytterligare hjälp en tid efter att man avslutat en samtalskontakt och många gånger kan det vara så att man söker hjälp med jämna mellanrum under ett antal år innan man känner att man helt klarar att hantera känslor som just nu känns för tunga att bära.

Jag vet inte vilken typ av kontakt du hade på ungdomsmottagningen men om det är så att du nu vill söka psykologhjälp så skulle du ändå kunna prata med dom på ugndomsmottagningen för i vissa fall finns det psykologhjälp att få där, och på ungdomsmottagningen brukar man kunna gå åtminstone tills man fyllt 20 år, och det är ju som du vet gratis.
Ett annat alternativ är att du kontrollerar vad det finns för hjälp att få i skolan. Många gånger finns det en skolpsykolog även om man inte ser den personen så ofta.
Ytterligare alternativ är att du hör efter på din vårdcentral. Ibland finns det psykolog och kurator där som man kan få gå till och det är ibland gratis eller så kostar det förhållandevis lite.
Nästa alternativ är att du tar kontakt med vuxenpsykiatrin. Där finns det psykologer. Om du ringer dit kan du höra efter vad det i sådant fall kostar för det ser lite olika ut i olika delar av landet, och funkar det inte för dig kan du även höra med dom vad det finns för andra alternativ där du bor.

Visningar : 513