user-image
Okänd
Tjej

Hej….Snälla hjälp mej! Det e så att jag är kär i en kille och han är kär i mej. men jag vågar inte bli ihop med honom jag vill vedrkligen det och han också det gör ont så mycket jag älskar honom, men orskaen är att jag kan inte bjuda hem honom för mina föräldrar ställer till så många frågor och vi får inte vara i fred mina föräldrar säger alltingen duger han inte eller så är den rädda att det ska hända något. jag är 13 år och har haft en kille förut men jag var tvungen att göra slut för han ville gärna komma hem till mej! snälla ni måste bara svara! jag har 4 syskon. Snälla svara annars kan jag ju aldrig bli ihop med honom!!


SVAR

Det verkar som om du har två vägar att gå om du ska kunna bli tillsammans med den här killen. Antingen så pratar du med dina föräldrar innan och berättar att det finns en kille du är intresserad av men att du är orolig för hur dom ska uppfatta det hela om du tar hem honom. Berätta att du vill kunna vara öppen med vem du tycker om och vill kunna ta hem den personen utan att det blir problem. Berätta också hur du uppfattade det förra gången och säg att det är viktigt för dig att du och dina föräldrar hittar en lösning på det här. Eftersom du har många syskon så kan jag tänka mig att det kan vara svårt att få en stund själv med dina föräldrar, men försök hitta ett tillfälle när ni kan sitta ner tillsammans utan några andra inblandade och berätta hur du känner. Dom flesta föräldrar vill ju veta vem deras barn umgås med varför dom borde tycka att det här är positivt istället för att du ska börja smyga med dina pojkvänner. I ett sådant här samtal ger du ju även dom möjlighet att prata om det som kanske oroar dom när det gäller ditt umgänge med pojkvänner och då kan ni förhoppningsvis hitta en lösning på det hela. Så, ge inte upp utan att ha försökt prata med dina föräldrar för när man blir tonåring och äldre så förändras saker och då måste man oftast prata med sina föräldrar så att dom får en chans att hänga med i svängarna, annars blir det lätt problem. För föräldrar har en tendens att "glömma bort" att deras barn blir äldre och att det kräver att även dom förändrar sitt sätt och sina regler.

Det andra alternativet om det nu skulle visa sig vara omöjligt att komma någonstans med dina föräldrar är att du ändå tar chansen med den är killen och blir tillsammans med honom om det funkar mellan er. Men, var då ärlig med hur det ser ut mellan dig och dina föräldrar så han förstår varför ni inte kan träffas hemma hos dig, för annars kan det uppstå en massa missförstånd mellan er som är onödiga. Och att man inte alltid får det att funka med sina föräldrar är ju inget som man behöver skämmas för även om det självklart är opraktiskt att inte kunna träffas hemma hos en själv.

Visningar : 490