user-image
Okänd
Kille ,14 år

jag e en kille på 14 år jag har haft sex ca 20 ggr.. och jag undrar är det nt fel på mig? ingen av mina kompisar har haft sex…


SVAR

Det vanligaste är att man gör sin sexdebut runt 16 års ålder, men det betyder inte att det är något fel på en ifall man har sex innan dess, eller efter det för den delen heller.
Det här när man gör sin debut och hur mycket sex man har är ju väldigt individuellt och påverkas också många gånger av när man träffar en partner man vill ha sex med. Vissa känner sig också väldigt sexuellt nyfikna tidigt och gör därför en tidig debut och har mycket sex i tidig ålder, emedan andra känner mer oro inför sexdebuten eller kanske inte har så stor lust i så tidiga år att man väntar ända in i 20-åren.

Det går inte att säga vad som är rätt eller fel i det här. Generellt kan man dock säga att det sällan är bra om man har sex för tidigt ifall skälen till det är att man tror att alla andra har det så man känner att man bara vill ha det gjort för att inte känna sig annorlunda. För det är aldrig rätt att ha sex om man inte känner för det eller om det finns en press av något slag.
Men förutom detta så går det inte att säga vad som är rätt då det är olika för olika människor.
Så om det här känns bra för dig och du har förmåga och mognad att ha sex på ett sätt som är bra för både sig själv och din partner/dina partners, samt att ni tar ansvar för att skydda er mot både graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar, så är det bara dina föräldrar som behöver ha några synpunkter på det här. Och något fel på dig handlar det då inte om, utan mer alltså om frågor som har med mognad att göra.

Visningar : 606