user-image
Okänd
Kille ,19 år

hej. jag är en kille på 19 år. jag och min polare har känt varandra i nästan tre år. och alla tjejer är tokiga i honom bara för att han ser snygg och sexig. och faktiskt gör han det. men mitt problem är att han har gått och blivit kär, I MIG. och samtidigt sa han att han var bög. vad ska jag säga till honom om detta? Jag vet inte heller om jag är bög eller hetro. ska jag testa eller avstå och vänta. Eller ska jag inleda ett förhållande med honom? han har frågat mig en gång om han fick kyssa mig på munnen. Jag blev arg och lite rädd för detta var nytt för mig. i bland sover han över i min lägenhet och jag har ingen bäddsoffa så vi fick sova i samma dubbel säng. En morron vaknade jag att han hade sin hand på mitt könsorgan och han hade tagit min hand på sitt köns organ. det har hänt fler gånger sådana här saker och han har inte berättat att han är bög. men nu har han det. han säger att han älskar mig. och jag vet inte vad jag ska säga. HJÄLP MIG SNÄLLA


SVAR

Det är självklart en speciell situation när ens kompis blir kär i en, och situationen spetsas till ytterligare av att din kompis är av samma kön vilket verkar få dig att grubbla ännu mer över det här närmandet.

Mitt råd är dock att du försöker hantera den här situationen som vilken som helst när någon blir kär i en. Det betyder att du i första hand måste gå till dig själv och fråga dig ifall du har några känslor av den här typen för den som gör närmandet, och ifall du är så pass intresserad att du är beredd att utforska ifall det här kan bli något.

Är svaret ja på dessa båda frågor så kommer du sannolikt att testa den här relationen och se ifall det funkar mellan er på det här planet, som du skulle gjort med vilken relation som helst.
Är svaret nej på någon eller båda frågorna, ja då kommer står du inför att tala om för honom att du inte är intresserad, och först då blir det sannolikt lite knepigare än i vanliga fall eftersom ni är nära kompisar.

Mitt råd till dig är alltså att du först själv försöker komma underfund med hur du känner, och beroende på hur du känner så kanske du ska vara tydlig mot din kompis om att du inte vet hur du känner och att du behöver lite tid för att känna efter. Jag vet inte hur du själv känner, men de flesta skulle nog känt obehag om ens kompis närmat sig på det sättet när man sover och då har man rätt att bli arg och säga ifrån ifall man inte tidigare signalerat att den typen av närmande är okay.

Så, fundera för dig själv och prata sedan med din kompis. Blir det nej från din sida kan det självklart vara svårt med vänskapen då han sannolikt blir sårad oavsett hur vänligt du säger det. Men det är inget du kan göra något åt, eller har ansvar för. Det viktiga är att man behandlar andra med respekt sedan kan man inte styra över hur man känner eller hur andra känner. Och i det här fallet har du även rätt att kräva respekt genom att inte bli utnyttjad när du sover innan du vet vad du själv vill. Men att prata med varandra och försöka vara så tydlig som man bara kan är oftast det bästa och det som gör att man ändå kan fortsätta vara vänner även om det kanske inte bara flyter på som om inget hänt.

Visningar : 794