user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hejsan, jag har ganska länge funderat på att göra slut med min pojkvän, och nu när han åkt bort en veckas tid, så känner jag inte någon saknad efter honom. Han ringer och säger att han älskar mig, och jag vet inte vad jag ska säga tillbaka. Jag vet inte hur jag ska säga att jag vill göra slut, men jag känner att jag inte mår bra i vårat förhållande, och vill vara fri, tänka på mig själv och liknade saker. Vi har för övrigt varit tillsammans i 19 månader, hur gör jag på bästa sätt så att han inte blir allför ledsen och arg ?


SVAR

Det enda du kan göra är att vara så rak som du kan, dvs inte linda in det för mycket utan vara tydlig med att du vill göra slut och att du vill gå vidare på egen hand. Ingen av er tjänar på att du går och drar på det för det är inte rätt varken mot dig själv eller mot honom. En partner förtjänar raka besked när man vill ut ur ett förhållande och det enda man ska tänka på är att säga det lugnt och ärligt, och vill man ge en mer ingående förklaring så gör man det, bara man tänker på att inte såra i onödan vilket man gör om man tex börjar anklaga den andre för saker man själv inte varit nöjd med men kanske inte orkat göra något åt.

Om man håller sig till de här enkla råden så har man uppträtt schysst enligt min erfarenhet och då har man inget att anklaga sig själv för. Detta betyder dock inte att man undviker att den andre blir både ledsen, sårad eller arg. Det går aldrig att förutsäga hur den andre reagerar men det vanligaste är att den andre blir ledsen, speciellt om den andre inte själv vill att förhållandet ska ta slut, vilket det inte verkar som i ditt fall. Så, tro inte att du kan styra din killes reaktioner för det kan du inte, utan låt honom bli ledsen om man blir det. Det är en helt normal reaktion när ens partner gör slut med en och inget som du kan förhindra eller ta ansvar för, utan det är en del av livet att man blir sårad ibland och råkar ut för hjärtesorg.

Visningar : 460