user-image
Okänd
Tjej ,16 år

jag undrar om det finns något slags hem eller liknande som man kan åka till så man kommer bort ifrån allting, ett hem där man kan prata ut och som kanske ligger en bit hemifrån? behöver ett svar så snabbt som möjligt..


SVAR

Det finns en rad behandlingshem och andra typer av mottagningar. Men alla dessa har olika inriktning och ligger på olika ställen. När jag inte vet hur din situation ser ut så är det därför svårt att ge dig något mer specifikt råd. Det jag kan säga dock är att dessa hem och mottagningar oftast är ganska dyra att komma till och man kan sällan bara komma dit, utan det är oftast någon i ens hemkommun som tar kontakt med ställena och bokar en plats. Denna någon jobbar oftast inom socialtjänsten då det är socialtjänsten som har ansvar för att hjälpa till om någon ung människa far illa i tex sin hemmiljö. Men först efter kontakt med socialtjänsten så brukar man få möjlighet att komma iväg om man är överens om att det är det som behövs.
Mitt råd till dig är att du tar kontakt med en kurator, antingen på din skola eller på näraste Ungdomsmottagning. Kuratorn kan dels vara ett stöd till dig på hemmaplan, men hon/han kan också hjälpa dig att komma i kontakt med socialtjänsten om du inte vill ringa själv till dom direkt vilket du också kan göra (står på gröna sidorna i telefonkatalogen). Men det kan vara bra att ta kontakt med en kurator först för hon/han känner i de flesta fall till vad som finns runtomkring, för ibland finns det ju olika föreningar och ideella organisationer som har samtalsgrupper och annat, och där kan man också få hjälp.

Visningar : 356