user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Min pappa vill ha med oss att göra,men jag vet inte fall han vill det.Han sa att vi skulle höra av oss närvi va äldre eller mognare,Men jag behöver inte va äldre eller mognare för att vilja ha en fars kärlek,Det är nu två år sedan det hände.Jag saknar han jättemycket.Vet inte vad jag ska ta mig till? Min kusin va hos min farmor en dag då pappa och nas sambo och barn med var där.Då frågah an baramassao m mig men inget om mig,Jag blev överlycklig,Min bror vill ju inte ha kontakt med dem,men innerst inne vet jag att han vill de.Han är bara fortfarande sur.Men jag vill sätta mig direkt och skriva till Pappa.för han saknar mig nog då.Men jag vet inte om jag vill träffa honom om han inte vill ha med min bror att göra.Han har två barn ju.Inte ett.Han behandlar oss som vilka som helst.Men hur mycket jag än saknar han.förtjänar jag inte hans kärlek utan min bror. Ska jag skriva brev eller intE?


SVAR

Det är en svår situation du och din bror hamnat i och det är förståeligt att du nu känner dig osäker. För det är helt naturligt att vilja ha sin pappas kärlek och samtidigt lika naturligt att känna sig rädd för att bli besviken igen när man vill ta kontakt men nte riktigt vet hur läget är.

Mitt förslag till dig är att du pratar med någon som du känner förtroende för så du känner att du får möjlighet att bli lite klarare över din egen situation först. För om du ska skriva så är det min erfarenhet bättre om man gör det för sin egen skull än för någon annans. Din bror har sin egen relation till din pappa som han själv måste hantera och det är inget du kan ta över utan måste låta honom sköta själv. Så, försök hitta någon att prata med i din närhet som du litar på eller vänd dig till närmaste Ungdomsmottagning och försök reda ut dina egna motiv och känslor kring din pappa och varför/varför inte du i sådant fall skulle skriva till honom. Om du låter det här handla om dig istället för din bror så tror jag att du hittar en tydligare väg, och att ha stöd i den här processen oavsett hur du sedan väljer att göra, är alltid bra.

Visningar : 514