user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Jag och min pojkvän har vart tillsammans i 8 månader precis idag och allt blir bara mer och mer fantastiskt. So far so good. Men det jag vill ha hjälp med är: Hur ska jag/vi kunna tala öppet om sex, hur börjar man? Och hur får jag reda på om han är "redo". Givetvis är det så att jag måste fråga, det fattar tom lilla jag, men problemet är att jag inte vet "hur" jag ska göra det. Jag är rädd för att vara för "på". Jag tror iofs att han är det, men jag måste ju få ett direkt svar. Så hur skall jag gå till väga? Och en sista fråga, hur länge tycker du att man borde vara tillsammans med någon innan man har sex? Vissa tycker nämligen att vi väntat förlänge. // gahhh.


SVAR

Vad är för länge, och vad är för kort tid? Ingen vet är svaret, utan det handlar mer om när båda känner sig redo, och när det inträffar vet ingen i förväg. Det viktiga är att man själv inte springer förbi sina känslor för att man tror att man bör ha sex inom en viss tid, utan låt det komma när det kommer, det brukar bli bäst så.
Att sedan prata om det i förväg är bra, för det kan skapa en extra trygghet i förhållandet och att man känner sig trygg med varandra är oftast viktigt i sådana sammanhang.

Hur man gör för att prata med varandra? Ja, det finns inga speciella tjuvknep, utan det är bara att försöka prata som man pratar om allt annat. Självklart kan det vara bra att välja något tillfälle där man är för sig själva och där man kanske sitter och myser ihop så man känner den där närheten. Om man sedan säger i stil med "har du funderat på det här med att ha sex med mig?, eller något annat som inleder det hela, det kvittar oftast. Den andre förstår oftast vad man vill prata om även om man inte säger de absolut rätta orden om dom nu finns överhuvudtaget.
Så, vill du prata med din pojkvän om det här så börja på ett sätt som du själv vill och tänk inte så mycket på hur han uppfattar det eller hur man bör göra. Alla sätt är bra så länge som man pratar med varandra.

Visningar : 1380