user-image
Okänd
Annat

Heejsan Jag är en tjej på 15 år, Jag har en kille och vatt tsm med han ett bra tag. Och tror liksom att de snart händer att vi kommer ha sex. Jag är rädd för att bli med barn. Såklart vet jag att man inte ska ha sex när man har mens. Men liksom många snackar något om att de kan hända ändå, jag fattar inte det riktigt.. Vill du kansek förklara.. Sen är de jag har så himla dåligt självförtroende. Usch ja, vet inte riktigt, vågar inte tro på mig själv. Tänker skit mkt om vad andra tycker och tänker om mig liksom.Och jag tycker det är jätte jobbigt. Jag vill liksom va en tjej som vågar stå på sig liksom. Hoppas du har ett bra svar,


SVAR

Hej,

Det här med när man kan bli med barn är lite knepigt. Det finns helt enkelt ingen period som är riktigt säker. Det finns inget som hindrar att man har sex under mensen, mer än att det kanske känns kladdigt och äckligt, det är olika hur man känner.

Ägglossningen sker ungefär två veckor INNAN mens, så det kan vara väldigt svårt att räkna ut när den är. Alla har inte heller regelbunden mens och ägglossning

Jag tycker att du ska prata med ungdomsmottagningen om preventivmedel. Kondom är ett bra och säkert alternativ, men det krävs att den sitter på under hela sexet, när snoppen är inne i musen. P-piller eller hormonspiral är andra alternativ.

När det gäller självförtroende så handlar det om att ifrågasätta de här jobbiga tankarna om att man inte duger som man är. Du kan aldrig hindra andra från att tycka saker om dig (både positivt och negativt) men du kan välja själv hur du vill reagera på det. Försök att peppa dig själv varje dag, när du gör något bra. Vi människor är alldeles för bra på att ifrågasätta och trycka ner oss själva trots alla bra saker vi faktiskt gör varje dag.

Det är läskigt också att säga ifrån och tycka olika, eftersom vi alla vill bli omtyckta Men oftast reagerar inte folk som man tror. De flesta gillar människor med egna åsikter.

Maila gärna igen om du har fler frågor.

Visningar : 434