user-image
Okänd
Annat

Hej. Jag är en 19årig tjej som har blivit jätte orolig angående det här med graviditet. Jag äter knappt pga min oro… Hade sex för rätt länge sen, tog ett dagen-efter-piller inom 24timmar efter samlaget. Några månader efter fick jag panik och gjorde graviditetstest ,3stycken på egen hand, alla visade negativt. Var fortfarande orolig och gick till ungdomsmottagningen och fick göra ett graviditetstest, detta visade oxå negativt. (hon gjorde även ett test där hon spädde ut kisset med vatten? = visade negativt) Jag har haft min mens rätt regelbundet sedan samlaget MEN blev orolig idag när en vän sa att man kan va gravid trots mens. Kan jag vara gravid? Kan en gynekolog se om man är gravid? Är det svårt att känna om livmodern är svullen? Kan man missa det? Säger gynekologen till om man är gravid trots att man är där och undersöker annat? Kan onani påverka livmodern och äggstockarna? Tacksam för svar.


SVAR

Jag skulle säga att du absolut inte är gravid. Om du testat fyra gånger och du har normal mens så är det ingen fara. Ja, en gynekolog kan se och känna om du är gravid. Och givetvis säger hon/han till om du skulle vara det.

Det verkar som att problemet egentligen är din rädsla för att vara med barn. Det är jobbigt att bli ofrivilligt gravid och ev. göra en abort, men försök ta det lugnt och fortsätt som vanligt med skydd vid sex. Dagen-efter-piller är en bra nödlösning men inget som ska användas ofta.

Onani påverkar inte livmodern eller äggstockarna.

Visningar : 224