user-image
Okänd
Annat

Jag vet inte hur jag ska börja men de är så att jag har jätte dåligt självförtroende och då menar jag JÄTTE DÅLIGT.. Jag kan knappt stå inför hela klassen och prata, sist jag gjorde det så börja jah grina.. Det är så himla jobbigt jag gråter nästan varje dag , Jag har gått till kuratorn men det hjälper typ inte. Jag får sämre betyg bara för att jag inte klarar av att prata inför klassen. Jag säger bara negativa saker om mig själv.. Hur kan man göra för att få bättre självförtroende?


SVAR

Det är vanligt att känna sig nervös när man står och pratar inför en grupp, men om det är så jobbigt för dig som du beskriver kan man ibland behöva lite hjälp. Om du känner att det inte hjälper hos kuratorn så kanske det är en idé att kontakta ungdomsmottagningen? På http://www.umo.se så kan du se var din närmaste ligger.

När det gäller att få bättre självförtroende så handlar det mycket om att göra precis som när man trycker ner sig själv - men tvärt om. Istället för att tala om för dig själv hur dåligt och värdelös du är (det är ju lätt hänt, tanken bara kommer när något inte går bra) så bestäm dig varje morgon för att berätta vad som är jättebra med dig. T.ex. "min näsa är jättesnygg, min näsa är jättesnygg". Upprepa detta minst 10 gånger.

Det kommer att kännas fånigt i början, vi är så vana vid att tala negativt om oss själva, men det är en vanesak.

Visningar : 196