user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Jag undrar hur kristna ser på andra religioner? Tänker man typ att de har valt fel eller anser man att de är dumma i huvudet?


SVAR

Hej!

Vi växer alla upp med olika historier och erfarenheter. Jag skulle antagligen inte bivit kristen om jag växt upp i norra Indien eller i Somalia. Kan man säga att en person är dum i huvudet för att den förvaltar den tradition och religion som man vuxit upp i? Jag tror snarare att vi alla är på väg till Gud, men vi har valt olika vägar. Eller vi har blivit upplärda enligt vissa traditioner.

Jag kan bara uttala mig om min religion. Min väg är bra för mig. Jag kan förmedla det hopp och den tillit som jag finner i min tro. Bredvid mig på Fryshuset sitter Mohamed. Han är muslim. Vi finner ofta att det är mer som förenar oss än som skiljer oss åt. Det finns både likheter och skillnader. Men vi kan be tillsammans. Vi kan delta i varandras gudstjänster.

I sommar kommer 20 ungdomar från olika kulturer göra en gemensam resa till Etiopien för ökad fred och förståelse. Vi kommer att vara judar, kristna och muslimer och en del som bara är sökande och inte vet vad de ska tro på. Det är jättespännande med dessa religionsmöten för det finns så mycket att upptäcka hos varandra. Världen blir bara rikare av att vi befinner oss på olika vägar.
Hälsningar
anders.hedman@fryshuset.se

Visningar : 368