user-image
Okänd
Annat

Hej, jag är en 15 årig tjej. Jag trivs inte med mig själv, för att jag tycker att jag är för smal. och folk komenterar även att jag är smal, men inte som ngn neggativt. jag är 164cm lång och väger xx kg, och derför ligger mitt bmi på xx,x. jag gillar inte att äta framför/ bland folk. men jag gör det oftast ändå. jag äter ändå ganska mycket och oftast 3 gånger om dagen. Jag har vägt över xx kg men jag har gått ner. lider jag av någon form av ätstörning? eller vad kan det bero på? vad ska jag göra för att gå upp i vikt? välldigt fundersam och tacksam för savar.


SVAR

Hej fina tjejen!

Ska försöka förklara lite.
Just en ätstörning kan se ut på olika sätt men handlar om tankar och känslor man har om sig själv. En del ätstörningar tas ut över kroppen genom olika handlingar. Tex att man har ångest och kräks eller svälter sig eller hetsäter. Det handlar också om att man har en ångest över hur man ser ut, att man vill gå ner i vikt. Man får ångest efter att man har ätit.

Har jag uppfattat dig rätt om att du Inte känner som ovan utan tvärtom? Först och främst vill jag ge dig rådet att vill du gå upp i vikt är det viktigt att äta regelbundet. Jag föreslår att du besöker din husläkare och ser över så att inte det är något problem med ex för hög förbränning osv. Skulle alla prover visa sig vara bra så får du helt enkelt accpetera att du ser ut så här för att din kropp är byggd så här.

All värme på vägen!

Kram Catherine

Visningar : 161