user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag har ett stort problem, jag vet inte riktigt vem jag vill vara. Eller jag vet vem, men jag vet inte om jag skulle våga.. Jag vet inte riktigt vad jag är rädd för med de är något som stoppar mig när jag själv vill ändra mig till den jag vill va. De är inte så att jag vill ändra den jag är utan mer mitt utseende. Men jag är så rädd, att jag inte ska bli omtyckt då… De kanske låter jätte dumt men jag är så rädd. så jag vet inte vad jag ska göra. Jag får liksom ångest när jag tänker på de, men jag vill ju se ut som jag vill.. eller? gah. jag vet inte alls vad jag ska göra..


SVAR

Hej!

Att få vara sig själv fullt ut är en viktig del av ens identitet. Man är såklart som man är oavsett vilka kläder man har på sig eller hur man har håret, men att tvingas passa in i ett fack och inte få se ut som man vill kan ändå vara väldigt jobbigt. Man trivs inte då. Och det viktigaste är ju just att du själv trivs.

Hur du ska göra är såklart svårt att svara på. Det är alltid en risk att kompisar eller andra är taskiga för att man kanske inte vill se ut som alla andra. Men samtidigt tycker jag att det viktigaste är att man är sig själv. Har du bra vänner borde dom förstå att du är som du är vilket utseende du än har. Kanske kan du prata med dom om hur du känner, vad du tycker är fint och hur du skulle vilja se ut.

Om du vill prata mer med mig kan du lägga till mig på msn: helena.eriksson@fryshuset.se

Visningar : 400