user-image
Okänd
Annat

Hej. Jag mår inte så bra, jag har alltid varit på topp när det gäller skolan men i år har jag över 30% frånvaro och knappt lämnat in några arbeten alls. Jag kan inte somna försen 4-5 på morgonen och orkar aldrig gå upp så jag är på skolan vid 8. Sen sover jag när jag kommer hem från skolan så jag hinner inte plugga och senare på kvällen är jag med kompisar om jag inte mår så dåligt att jag bara ligger. Alla är jättesura på mig för det här, lärare, föräldrar, klasskompisar mm. Jag har varit med om en hel del men efteråt mått bra, men nu vet jag inte alls vad som händer, allt trycker ned mig. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej tjej 17,

Ibland blir det bara så att kroppen och själen säger ifrån, det kan bero på det du berättar t.ex., att du alltid legat på topp och samtidigt varit med om jobbiga saker.

Om man känner sig ledsen under en längre tid och inte kan sova kan det bero på att man är deprimerad. Det är inget som du kan hjälpa, och det är inget att skämmas för.

Ofta behövs det lite hjälp att komma ur en depression. Även om det inte är en depression kan det vara skönt att få gå och prata med någon. Du kan prova att ta kontakt med din ungdomsmottagning, eller maila dem på http://www.umo.se

Om du vill kan du också lägga till mig på msn: helena.meyer@fryshuset.se

Visningar : 197