user-image
Okänd
Annat

Jag går nu på sista året på gymnasiet och det är jättemycket i skolan. Och nu mitt uppe i allt så har mamma o pappa skilt sig, de var typ för 3 månader sen. Mamma har en ny o pappa har en ny. Både mammas och pappas nya är helt knäppa. Mammas nya känner jag inte så mycket. Men pappas nya är fruktansvärd. Hon styr över oss. Och övertalar pappa att han ska följa med henne om veckorna så att jag måste vakta småsyskona /ungarna om dagarna. Jag hänger inte med i skolan o mår dåligt, läraren min bara skäller på mig för att jag inte går i skolan o jag orkar inte längre heller känner jag. ligger efter så mycket. o pappa blir bara arg om jag inte tar hand om ungarna hans. vad ska jag göra?


SVAR

Hej tjej 18,

Du beskriver en situation som inte är ok. Det är många jobbiga saker som hänt på en gång med skilsmässa och föräldrars nya partners. Samtidigt har du skolan.

Att du tvingas vara barnvakt varje dag, eller nästan varje, fungerar givetvis inte. Självklart blir något lidande och i ditt fall har det blivit skolan.

Du är 18 år och går i gymnasiet så dina föräldrar har fortfarande skyldighet att försörja dig. Självklart kan de begära att du ska hjälpa till hemma, men det får inte bli på bekostnad av andra saker som din skola.

Skulle du kunna prata med din lärare om hur du har det? Du behöver stöd och förståelse i skolan, inte skäll. Finns det någon möjlighet att du kan prata med din pappa och få honom att förstå hur du har det?

Du kan alltid vända dig till din ungdomsmottagning. Kanske finns det också en kurator eller skolsyster på skolan?

Du får gärna lägga till min msn om du vill prata mer: helena.meyer@fryshuset.se

Visningar : 215