user-image
Okänd
Annat

Hejsan! Jag är en 18 årig tjej som är fruktansvärt rädd för döden. Varje gång jag tänker på slutet i mitt liv eller någon annans så får jag panik, gråter och vet inte vad jag ska göra. Det sägs att jorden ska gå under 2012 och jag kan inte sluta tänka på detta. Vad ska jag göra? Tack för svar inom snarast! Många Vänliga Hälsningar Moa Nilsson


SVAR

Hej!
Jorden kommer inte att gå under 2012.
Om du tittar på ditt liv och vad du har varit med om, finns det något i dina livserfarenheter som har att göra med att du är rädd för döden? Finns det dödsfall i familjen eller frånvarande föräldrar eller syskon.

Det här är en fråga som är lite svår att kunna säga så mycket mer om här på nätet. Jag tycker att du ska ta kontakt med kuratorn på din skola eller en präst. Det är just den här typen av frågor som många präster är duktiga på att hantera. Fråga någon i din närhet om de känner till någon präst som verkar bra. Du kan också kontakta mig och så kan du skriva lite mer om hur du har det nu? Hur du tänker kring de frågor jag ställde i inledningen?

Du är 18 år eller kanske 19 nu. Det är mycket som ska avgöras de närmaste åren. Det finns hur många val som helst att göra. Hur ska man välja rätt? Går det att välja rätt? Hinner jag bli den jag vill vara och hur ska jag hinna vara med dem jag vill vara? Man kanske måste börja med att älska sig själv. När Gud skapade dig blåste han in sin livsande i dina näsborrar och sa: Det var mycket gott. Det är såklart en symbolisk bild. Men det betyder att du är oändligt värdefull och att Gud alltid kommer att vandra vid din sida. Hur ska man kunna veta det? Det kan vara svårt. Men har du tänkt på hur vackra löven blir nu på hösten? Har du badat i en varm sjö i sommar? Har du kramat någon på sistone? Allt detta är tecken på att det finns en famn som är mycket större än livet självt. Du är älskad. Varje dag. Varje stund.

Hälsningar
Anders Hedman
ny e-postadres anders.hedman@svenskakyrkan.se

Visningar : 247