Aviseringar
Rensa alla

Är det otrohet?


Ämnesstartare

Plus: Hur kan det vara så? 🙁 Varför är m ihop om man inte älskar varann på riktigt?

Om man har en överenskommelse som inte accepterar sådant, så är det förstås ett svek att göra så. Och ett svek som kan göra fruktansvärt ont. Hade man haft mer respekt för sin partner hade man kanske inte gjort det.

Samtidigt ska man inte på förhand läsa in för mycket kärlekslöshet i otrohet heller. Det kan vara en orsak, men många människor som är otrogna känner säkerligen stor kärlek för sin partner, men i stunden så känner de andra känslor starkare; må det vara kåthet, bekräftelsebehov eller ömhet och kärlek för en annan person (det är en romantisk myt att om man känner kärlek för en person så kan man inte göra det för en annan, att det alltid finns "den enda"). 

Det kan alltså vara mer ett problem med medvetenhet, disciplin och kognitiv förmåga att säga nej till omedelbar tillfredsställelse än bristande kärlek till ens partner. Även om kärlek alltid kan utvecklas och en starkare kärlek innebär just en ökad förmåga att bete sig rätt mot sin partner.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja, det tycker jag väl. Hade hon väldigt dålig självkänsla, rädd att säga ifrån osv, då är det, tyvärr, att vara otrogen ändå. För tänk om man hade haft regelrätt samlag med någon pga osäkerhet och rädsla? Det är inte alltid våldtäkt men otrohet däremot. 

Om tjejen på riktigt tyckte om det som skedde och njöt av det så ja, självklart är det att vara otrogen. Även om hon var passiv så att säga.

Spes: Jag tror att om två personer i en relation älskar varandra ömsesidigt och även visar det, skulle inte otrohet uppstå 🙂 ...och att folk lärde sig tänka lite mer långsiktigt och skaffade sig en bättre självkänsla kanske, för det kan ju också skapa problem :s

Exakt såhär tror jag också att det är 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Obeskrivligt:

Exakt såhär tror jag också att det är 🙂

 😀


   
SvaraCitera

den här tråden började verkligen som jättedålig, men mot alla odds blev den sämre väldigt snabbt, och fortsatte enligt den trenden.


   
SvaraCitera