Aviseringar
Rensa alla

Är du socialist?


Ämnesstartare

Lee Woo-Jin:

Han verkar vara mer åt gammal socialdemokrat hållet. Han kritiserar både konservativa och progressiva. Sargon är mer av en reaktör och såvitt jag vet debatterar han endast sällan på google hangouts. Men hans styrka är att krossa andras argument, särskilt feministers. Han är inte lika offentlig som Milo utan syns mest på sin Youtube kanal.

Det börjar ju onekligen bra... Oskyldig


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee Woo-Jin: Jag personligen klarar mig utan en varning. Har man så svår PTSD kan man informera läraren innan föreläsningen, vissa är där för att lära sig och de som studerar historia vet att "sol och gröna skogar" är ingen självklarhet i mänsklig historia.

Men är det inte lite jobbigt att behöva fråga olika lärare om det kommer finnas några hemska bilder på PP:n? Förutsatt att personen antar att läraren inte till 100% kommer att minnas att personen lider av PTSD?

Lee Woo-Jin: Jag har blivit misshandlad under min uppväxt men jag ältar inte det förflutna. Tror få har blivit piskade eller blivit av med diverse lemmar.

Men några har kanske blivit våldtagna, grovt misshandlade m.m?


   
SvaraCitera

anonym321123: Men är det inte lite jobbigt att behöva fråga olika lärare om det kommer finnas några hemska bilder på PP:n? Förutsatt att personen antar att läraren inte till 100% kommer att minnas att personen lider av PTSD?

Jobbigare än att få PTSD? Om man har riktig PTSD är det nog värt att försäkra sig om Powerpoint-bilder innan föreläsningar. Livstidsförekomsten av PTSD i Sverige var 5,6 % (7,4 % för kvinnor, 3,6 % för män).[28] i en relativt ny svensk studie. Hur många av dessa tror du går på svenska universitet?

anonym321123: Men några har kanske blivit våldtagna, grovt misshandlade m.m?

Som sagt om du har riktig PTSD så vet du att det är bättre att försäkra sig om du kan bli "triggad", av bilder i Powerpointen, oavsett vad du blivit utsatt för.

Jag tror snarare att folk vill vara särskilda snöflingor och läroverken "panderar" till dessa, det är ingen slump att "trigger-warnings" kommer till Sverige nu på 2010-talet (amerikaniseringen fortsätter...*suck*).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee Woo-Jin: Jobbigare än att få PTSD? Om man har riktig PTSD är det nog värt att försäkra sig om Powerpoint-bilder innan föreläsningar.

Fast kan man inte glömma bort det?

Lee Woo-Jin: Hur många av dessa tror du går på svenska universitet?

Det kan jag inte svara på? Hur många tror du?

Lee Woo-Jin: Jag tror snarare att folk vill vara särskilda snöflingor och läroverken "panderar" till dessa, det är ingen slump att "trigger-warnings" kommer till Sverige nu på 2010-talet (amerikaniseringen fortsätter...*suck*).

Är inte trigger warning typ ett annat ord för "varning för innehåll" som har varit en grej rätt så länge?


   
SvaraCitera

anonym321123: Fast kan man inte glömma bort det?

Inte om du är diagnosticerad.

anonym321123: Det kan jag inte svara på? Hur många tror du?

Inte så många att varje bild/föreläsning skall kräva en trigger warning i alla fall.

anonym321123: Är inte trigger warning typ ett annat ord för "varning för innehåll" som har varit en grej rätt så länge?

Jag har varken hört varning för innehåll/trigger warning utav någon lärare sedan jag började studera på universitetet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee Woo-Jin: Inte så många att varje bild/föreläsning skall kräva en trigger warning i alla fall.

Varför anser du att trigger warning är en form av censur?

Lee Woo-Jin: Jag har varken hört varning för innehåll/trigger warning utav någon lärare sedan jag började studera på universitetet.

Jag tänkte mest på TV, på typ nyhetsreportage och innan vissa program


   
SvaraCitera

anonym321123: Varför anser du att trigger warning är en form av censur?

Jag såg när detta debatterades i SVT och då insåg man snart att de som förespråkade t.ex. trigger-warnings och safe spaces, även ville bannlysa vissa ord som var "problematiska". Detta är per defintion censur. Om man blir upprörd av ord/bilder bör man komma ihåg: "Insult is taken, not given."

anonym321123: Jag tänkte mest på TV, på typ nyhetsreportage och innan vissa program

Endast sett sådana varningar innan våldsamma program på gamla pensionärskanalen (specifikt när SVT visar Game of Thrones). Jag kollar oftast på TV för underhållning, inte för att lära mig något medan universiteten är specifikt framtagna för lärande. Människans historia är våldsam...Hur mycket folk än blundar och håller för öronen, kommer det inte ändras i första taget, om vi inte självfallet börja agera revisionister på heltid.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee Woo-Jin: de som förespråkade t.ex. trigger-warnings och safe spaces, även ville bannlysa vissa ord som var "problematiska".

Är det där inte lite generaliserande? Vill nästan alla verkligen det?

Lee Woo-Jin: Människans historia är våldsam...Hur mycket folk än blundar och håller för öronen, kommer det inte ändras i första taget, om vi inte självfallet börja agera revisionister på heltid.

Man kan ju tro på att förintelsen hände men man behöver väl inte vifta med bilder på döda barn för det? Förnekade din lärare att slavar blev dåligt behandlade?


   
SvaraCitera

anonym321123: Är det där inte lite generaliserande? Vill nästan alla verkligen det?

Merparten vill nog det. I alla fall av de som var representerade i den debatten och de jag personligen mött som förespråkar trigger-warnings/safe spaces.

anonym321123: Man kan ju tro på att förintelsen hände men man behöver väl inte vifta med bilder på döda barn för det? Förnekade din lärare att slavar blev dåligt behandlade?

Nej, men min lärare nämnde inte den brutala verkligheten som slavarna genomled. "Chattle" slaveriet som utfördes av Holland/England/Spanien var mycket värre än tidigare former av slaveri, det kanske krävs bilder för att frammana sin poäng då.

Om du läser om förintelsen men får aldrig se bilder på offer från händelsen känner du dig då mer bildad? Bilder kan vara nödvändiga för att få förståelse för händelser i historien...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee Woo-Jin: Merparten vill nog det. I alla fall av de som var representerade i den debatten och de jag personligen mött som förespråkar trigger-warnings/safe spaces.

Vilka sorters problematiska ord vill de banna?

Lee Woo-Jin: det kanske krävs bilder för att frammana sin poäng då.

Okej, jag har inte PTSD eller något sånt men jag försöker bara se det från en viss synvinkel. Kan man inte bara typ beskriva hur de blev behandlade?

Lee Woo-Jin: Om du läser om förintelsen men får aldrig se bilder på offer från händelsen känner du dig då mer bildad?

Om jag får läsa vittnesmål eller beskrivningar kan jag väl bli bildad. Vissa hemskheter blir ju aldrig fotade.


   
SvaraCitera

anonym321123: Vilka sorters problematiska ord vill de banna?

Oj, det skiljer sig från person/universitet. Några exempel jag hört är ord såsom hetero, slav, öster, bred samt diverse ord som rör krig. Det vill säga ganska censurerande om man pratar världshistoria.

anonym321123: Okej, jag har inte PTSD eller något sånt men jag försöker bara se det från en viss synvinkel. Kan man inte bara typ beskriva hur de blev behandlade?

Riktig PTSD kan trigga även när man beskriver en händelse med ord. Bortsett från det, så kan bilder vara givande och ett hjälpmedel till djupare inlärning (du kan koppla en bild till en text t.ex.). 

anonym321123: Om jag får läsa vittnesmål eller beskrivningar kan jag väl bli bildad. Vissa hemskheter blir ju aldrig fotade.

Nåväl, men om det finns flertalet bilder på en tragisk händelse t.ex. folkmordet i Rwanda. Väljer du hellre att klassen ser dessa bilder och att du då blickar bort? Eller att ingen får se bilderna? Ännu en gång: "Offence is taken, not given."


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee Woo-Jin: Några exempel jag hört är ord såsom hetero, slav, öster, bred samt diverse ord som rör krig.

Va? Är du säker? Vet du någon särskild person som skriver om att banna liknande ord i typ någon tidskrift eller något liknande?

Lee Woo-Jin: Riktig PTSD kan trigga även när man beskriver en händelse med ord. Bortsett från det, så kan bilder vara givande och ett hjälpmedel till djupare inlärning (du kan koppla en bild till en text t.ex.).

Det du säger låter för tillfället rimligt.

Lee Woo-Jin: Nåväl, men om det finns flertalet bilder på en tragisk händelse t.ex. folkmordet i Rwanda. Väljer du hellre att klassen ser dessa bilder och att du då blickar bort? Eller att ingen får se bilderna?

Läraren kan ju alltid peka på någon källa(bok, webbsida etc.) där bilder visas så att eleverna som vill kan se dem.

Lee Woo-Jin: Ännu en gång: "Offence is taken, not given.

Vad menar du exakt med det här uttrycket i detta sammanhang?


   
SvaraCitera