Aviseringar
Rensa alla

Är ni seriösa?


SOMBI

debepe: En kvinna är en människa liksom en man och de båda är födda helt nakna. Varför ska kvinnan täcka sitt ansikte? På vilket sätt visar det att kvinnan har rätt till sin kropp på samma sätt som mannen har rätt till sin? Det här visar endast att männen på något sätt har mer rätt till vissa saker. Att de Får göra fler saker osv.

Förlåt, men förstod inte betydelsen i att vi båda är födda nakna. Men iallafall, om vi ser på vårat samhälle så har vi också våra, också väldigt uppenbara, sätt att trycka ner kvinnan och hennes kropp. Männen har i vårt samhälle mycket mer rätt till vissa saker, även om vi - som du säger - har personer som talar för jämlikhet. Vi har bara kommit längre än vad de har, inget annat. 

debepe: Vi gör också fel men vi gör fler fel, än vi redan gör, genom att säga "Hej, det är ok att ni visar att ni är mindre värda i ett samhälle där vi behöver kvinnor som står upp för sig själva för att barnen ska fatta att en kvinna är lika mycket värd som en man".Här sitter en del och kämpar för jämlikhet och sedan dyker det upp några tomtar som påstår att jämlikhet kan kastas i soptunnan för det är tydligen rätt och betydligt mycket bättre att visa sig svag som kvinna än att införa ett litet klädförbud.

Det vi kan göra är att visa att vi kan gå klädda "som vi vill" och att vi är lika mycket värda ändå. Jag tycker absolut inte att vi ska lägga oss i hur de lever sitt liv, så länge det inte skadar någon - på ett uppenbart sätt. Det som är FEL är att tycka sig vara bättre än några andra bara för att man själv tycker en viss sak. Bry dig om dig själv istället och göra det bästa av det DU har och inte vad andra ska göra eller inte göra. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

debepe: Nyhet om att folk delar din åsikt

va/okej?!+1

debepe: Men du kanske syftade på att jag hade missat något annat?

problemet är vem som ska tala om för folk att de tycker fel/är fel.. vad mer ska förbjudas för att "de gillar det för att de är hjärntvättade" för det är nämligen sant med i princip allt vi människor har för oss. Två fel blir inte rätt, men vet att du generellt har en något fascistisk syn gällande att förbjuda människor från saker :p


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SOMBI: Det vi kan göra är att visa att vi kan gå klädda "som vi vill" och att vi är lika mycket värda ändå.

Men "klädseln" är förtryck mot kvinnorShockerad

SOMBI: Jag tycker absolut inte att vi ska lägga oss i hur de lever sitt liv, så länge det inte skadar någon - på ett uppenbart sätt.

Det gör det ju! Det bekräftar att det dessa familjer/kvinnor lärt sig är rätt. Tror du de sitter på SFI-lektionerna och säger "Ni har burka men tja, det är fel, tycker vi i Sverige 🙂 men som ni ser är vi för att ni får gå runt hur som helst. Om någon av er hatar somalier får ni skriva det i ett hörn av er klädsel. Ni kan skriva det precis ovanför ögonen, på det där svarta skynket som händer ned från huvudet. Tack för idag".

SOMBI: Det som är FEL är att tycka sig vara bättre än några andra bara för att man själv tycker en viss sak.

Vadå bara för att man själv tycker en viss sak? Det är fel att våldföra sig på någon annan, precis lika fel som att misshandal ngn psyksikt vilket man gör genom att säga "Du, du måste dölja ditt ansikte"


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

whaddup bird: problemet är vem som ska tala om för folk att de tycker fel/är fel..

Det är inte bra att gå klädd sådär. Tycker någon illa om att jag påstår det vara fel ber jag om ursäkt för att ha irriterat er med det och jag korrigerar mitt "fel" och säger istället att det är skadligt att gå klädd sådär.

whaddup bird: Två fel blir inte rätt, men vet att du generellt har en något fascistisk syn gällande att förbjuda människor från saker :p

Det jag argumenterar för behöver inte vara min personliga åsikt och: 

debepe: "Även om skolor i Sverige inte använder skoluniform är det förbjudet för elever att bära kläder och symboler som strider mot den svenska skolansvärdegrund, till exempel symboler med utpräglat nazistiska motiv."

Källa  http://sv.wikipedia.org/wiki/Skoluniform

HA fuckingHA 🙂 där ser ni. Det tog mig mindre än 4 sekunder att söka upp ett styrkande bevis för mitt resonemang.

Kan väl mala på lite mer "I mars2005 dömdes till exempel en 15-årig pojke i Laholm för hets mot folkgrupp sedan han kommit till skolan i ett halsband med nazistsymboler.[4]"
samma källa.

Förresten kan du passa på och ge ett ex. på när jag haft en fascistisk syn gällande förbud 🙂 för annars köper jag inte ditt påstående


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

debepe: Det är inte bra att gå klädd sådär. Tycker någon illa om att jag påstår det vara fel ber jag om ursäkt för att ha irriterat er med det och jag korrigerar mitt "fel" och säger istället att det är skadligt att gå klädd sådär.

Galen


   
SvaraCitera
SOMBI

debepe: Men "klädseln" är förtryck mot kvinnor

Det finns väldigt många sätt att förtrycka kvinnor på. Eftersom det är kvinnor som tror på en religion och kommer ifrån ett helt annan samhällssystem än vad vi är vana vid så tycker inte jag att vi har någonting att säga till om. De får själva välja om de känner sig kränkta av att behöva dölja sig, vi ska inte säga till dem att det är kränkande eftersom det bara är kränkande för oss som inte är vana vid det. 

debepe: "Ni har burka men tja, det är fel, tycker vi i Sverige 🙂 men som ni ser är vi för att ni får gå runt hur som helst. Om någon av er hatar somalier får ni skriva det i ett hörn av er klädsel. Ni kan skriva det precis ovanför ögonen, på det där svarta skynket som händer ned från huvudet. Tack för idag".

Förstår inte riktigt vad du menar?

debepe: Vadå bara för att man själv tycker en viss sak? Det är fel att våldföra sig på någon annan, precis lika fel som att misshandal ngn psyksikt vilket man gör genom att säga "Du, du måste dölja ditt ansikte"

Som sagt är det bara personen i fallet som väljer om den är kränkt eller inte. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SOMBI: Det finns väldigt många sätt att förtrycka kvinnor på.

& de är förbjudna.

SOMBI: tt helt annan samhällssystem

Som inte hör hemma i dagens Sverige...

SOMBI: vi ska inte säga till dem att det är kränkande eftersom det bara är kränkande för oss som inte är vana vid det.

Haha, så psykisk misshandel är inte psykisk misshandel för den som är van vid det?! Jaha, okej, då förstår jag! 

SOMBI: Förstår inte riktigt vad du menar?

Det är fel, för det säger emot det vi står för, men vi tillåter det ändå - för att ni som inte förstår bättre säger det. 

SOMBI: Som sagt är det bara personen i fallet som väljer om den är kränkt eller inte.

Alla kan inte välja och som jag frågade tidigare, från början, vem - som inte hjärntvättats - vill?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Asså undersökningen säger allt så ni som inte håller med kan ju lägga ned 🙂


   
SvaraCitera
SOMBI

debepe: Som inte hör hemma i dagens Sverige...

Det finns inte i dagens Sverige heller? Och nej, dagens Sverige hotas inte bara för att det kommer människor hit med en annan religion - de försöker anpassa sig precis som alla andra försöker anpassa sig till dagens samhälle. 

debepe: Haha, så psykisk misshandel är inte psykisk misshandel för den som är van vid det?! Jaha, okej, då förstår jag!

De har en religion som jag inte heller förstår och håller med om, men jag respekterar att DE gör det. Om de någon gång har lust att släppa sin tro för att de t.ex tycker att vi i Sverige lever bättre så är det ju jättebra. 

Du får gärna gå runt och tycka synd om de stackars kvinnorna som måste dölja sig men när du sedan vill göra någonting åt det - genom att förbjuda (?) - så går du över gränsen och börjar bestämma över hur andra ska leva sitt liv.

debepe: Det är fel, för det säger emot det vi står för, men vi tillåter det ändå - för att ni som inte förstår bättre säger det.

Du har tydligen mycket svårt att se saker ur olika synvinklar och det är ju synd. Försök med det någon gång så kanske du bättre förstår hur andra resonerar. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SOMBI: dagens Sverige hotas inte bara för att det kommer människor hit med en annan religion

Asså, jag har inte sagt det. Vad fan har religion med niqab att göra, egentligen? Inte så jättestor koppling, Egentligen.

SOMBI: de försöker anpassa sig precis som alla andra försöker anpassa sig till dagens samhälle.

Jahaja; du säger en sak & jag tror på det. ... Eller inte. Det fungerar inte riktigt så.

SOMBI: religion

bla bla bla det har inte med religion att göra, återigen.

SOMBI: Du får gärna gå runt och tycka synd om de stackars kvinnorna som måste dölja sig men när du sedan vill göra någonting åt det - genom att förbjuda (?) - så går du över gränsen och börjar bestämma över hur andra ska leva sitt liv.

Jag vill förbjuda kvinnoförtryck. Om skoluniformer och naziströrelser är olagliga bör niqaben också vara det. End of discussion.

SOMBI: Du har tydligen mycket svårt att se saker ur olika synvinklar och det är ju synd. Försök med det någon gång så kanske du bättre förstår hur andra resonerar.

Du känner mig inte så att ta dina råd vore väldigt korkat. Slösa därav din tid genom att hädanefter inte försöka ge mig ngn typ av rådgivning. Jag vet mkt väl vad det är jag resonerar och argumenterar kring, behöver dock inte bevisa ngn personlig åsikt men som sagt: när det ena är förbjudet bör det som går ut på samma principer också vara förbjudet. 


   
SvaraCitera
sudd
 sudd

Burgfitta: Varför är du så säker på att det är av religiösa skäl och inte av kulturella (dvs de känner sig tvugna)? Obs stöder ej  förbud.

Har läst att det beror på religiösa skäl tror jag.


   
SvaraCitera

Återigen drar vi alla över en kant. Jag tror att det är väldigt olika för olika individer om anledningen för att man klär sig på det här viset. Det finns vissa som tolkar att "det är guds vilja" och andra för att de kanske vill följa normer eller passa in i samhället. Det kan förekomma tvång också, men jag tror inte att det är i en sån stor utsträckning som man tror. 

Vi i Sverige kan inte förstå varför någon skulle vilja gå runt så men vi måste ha i åtanke att de har gått runt så i flera generationer innan dom. Det handlar om religion, kultur och tradition. Precis som man kan tolka bibeln olika inom kristendomen kan man tolka koranen olika inom islam. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Törnrosa:
Återigen drar vi alla över en kant. Jag tror att det är väldigt olika för olika individer om anledningen för att man klär sig på det här viset. Det finns vissa som tolkar att "det är guds vilja" och andra för att de kanske vill följa normer eller passa in i samhället. Det kan förekomma tvång också, men jag tror inte att det är i en sån stor utsträckning som man tror. 

Vi i Sverige kan inte förstå varför någon skulle vilja gå runt så men vi måste ha i åtanke att de har gått runt så i flera generationer innan dom. Det handlar om religion, kultur och tradition. Precis som man kan tolka bibeln olika inom kristendomen kan man tolka koranen olika inom islam. 

men visste du att männen kommer döda dom, sälja dom , eller stänga ute dom, ge dom till sin bror o sånt om dom tar av sig den? i deras hämländer. (förutom slå dom och våldta dom)


   
SvaraCitera

ennie:

men visste du att männen kommer döda dom, sälja dom , eller stänga ute dom, ge dom till sin bror o sånt om dom tar av sig den? i deras hämländer. (förutom slå dom och våldta dom)

Tvivlar på att det är så överallt. Vart får du informationen ifrån?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Törnrosa:

Tvivlar på att det är så överallt. Vart får du informationen ifrån?

hoppningsvis inte överallt.läste det i en bok som htter den hösta kasten som är en verklighets bok och huvud personen åker till arab lände.r därär så dom måste ha sånna kläder för att inte deras män ska skjuta dom eller byta dom mot getter.och dom måste säga att dom gillar det och vill ha det så.


   
SvaraCitera