Aviseringar
Rensa alla

Att sluta skära


Ämnesstartare

Jag har skärt mig några ggr på både ben, armar o händer för att jag mår så dåligt (jag vill inte ha komentarer på det). Jag har försökt med Bris, skolkurator o massa annat men inget har funnat riktigt bra för mig. Har nån av er nått tips?


   
Citera

Psykolog ? Prata med nära vänner eller familj , men mår bättre om man gör de 🙂


   
SvaraCitera

Det kan ha varit så att den skolkurator, person på Bris och ''massa annat'' som du har prövat på helt enkelt inte har funkat pga av att du har inte har funkat personlighetsmässigt med?
Det är aldrig fel att försöka med Prima Barn och BUP, det är inget fel i om man vill byta psykolog/socionom, det viktigaste är att det funkar bäst för dig! Hjärta


   
SvaraCitera

Jag har ett tips; sluta skär dig.


   
SvaraCitera
reben

ok vet inte vad du fått för hjälp tidigare hos kurator/bris osv. vet heller inte varför du skär osv men säger nu hur jag själv jobbat med det. det jag försökt hålla på är att ha back-upgrejor. har någon form av krislista, tidigare på papper, nu mer i huvudet på saker vad jag ska göra när tanken kommer upp. det är väldigt bra att ha det på papper faktiskt även om det känns löjligt. men det är mer konkret. ofta känner jag av att jag "går upp i känsla" och försöker redan där att bryta genom att aktivera med något - fokus någon annanstans. det som hjälpt absolut bäst har varit att gå ut och gå och räkna träd. där gör man det dessutom svårt att göra sig illa på det sätt man vill. ofta går tankarna när man är ute och går att "när jag kommer in så.." men efter tillräckligt mkt steg så brukar det ha lugnat sig för mig. det är däremot sjukt svårt att faktiskt komma ut i början. då är kanske tillexempel bara att byta rum och tvinga sig att se ett avsnitt av sin favoritserie "innan" och sen utvärdera efteråt om det är värt. brukar handla om att bryta tanken i tid liksom, sen kan det vara vad som helst. ringa en kompis, starta sin favoritlåt tvinga sig själv att dansa, diska, göra 20 armhävningar. om man då lyckas bryta så tar man nästa sak i listan liksom, brukar ha någon soft grej där typ spela datorspel men ah någonting liksom för att inte falla tillbaka.

tips jag fick när jag gick i gruppterapi för att bryta känslan var att duscha kallt som fan. ska tydligen vara svårt för kroppen att ha jättemkt ångest samtidigt som man är nedkyld. jag är dock ganska kass på att duscha så inte testat så mkt. men hört folk som anser det vara effektivt. blir något helt annat att fokusera på iaf. 

är väl bara självklarheter egentligen. men kanske positivt att höra att det fungerar ibland iaf och inte bara en terapeut som säger någonting som känns omöjligt.

lycka till.


   
SvaraCitera