Aviseringar
Rensa alla

Dina argument för eller emot EU?


S3ON:

står vid den rödvita ringen här:

kugkugkg.jpg

Överlag känns välgjord i stora drag korrekt. FP, M och S är nog de mest EU-positiva partierna, faktum är att FP är mer federalistiskt än M och S och borde vara högst upp. Lika korrekt att SD är mest emot EUs överstatlighet och vill att besluten tas i sin nationalstat, dvs Sveriges riksdag. Att både junilistan och V är nästan lika negativa till EU-federalistiska superstatsbygge känns också rätt. men Junilistan är nog mer EU-negativ. 


   
SvaraCitera

Tumme upp


   
SvaraCitera

Greken: Nej


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag har blandade känslor. Å ena sidan ser jag EU som ett verkligt bra instrument för att kunna lösa de stora, gränsöverskridande frågorna såsom jämställdhet, miljö och social rättvisa. Men tittar man på vilka som sitter i EU så är det ju framförallt högerkonservativa partier, och det gör ju att vi kan behöva kompromissa bort vår politik för att majoriteten i EU tycker annorlunda. Således begränsar vi ju våra möjligheter att genomföra bra politik för att vi låter resten av EU bestämma, och många länder är snarare bakåtsträvande snarare än progressiva i de viktiga frågorna. Därför är jag tveksam till om EU som institution verkligen fyller ett bra syfte, även om jag gillar idén och hade önskat att ett bra samarbete vore möjligt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Greken: Nej

Gillar varken EU och ännu mindre att få € som valuta i Sverige. Däremot finns fördelen när man handlar från andra EU-anslutna länder att man slipper tull och moms på varorna.

Skulle vara bra om jag som svensk kunde resa runt inom EU utan pass... körkort skulle räcka.


   
SvaraCitera