Aviseringar
Rensa alla

Ej feminist = Dum i huvudet?


Ämnesstartare

Run Riot:

Varför är det skillnad på män och kvinnor som uttalar sig? Är män automatiskt dumma i huvudet om dom öppnar käften? Rullar ögonen
Antagligen. Men förklara gärna så lilla jag förstår vad som är så bra med kvotering.

Om du läser om så ser du att jag har skrivit att många har svårt att relatera när de själva inte är utsatta.  Ex män som uttalar sig om abort, svenskar som uttalar sig om att det inte finns rasism etc. Vad tjänade du på att misstolka och whinea?

De som har svårt att få plats i en viss situation pga deras kön etc kvoteras just pga att de hade svårt att passa in från början av andra skäl än deras förmåga. I vissa länder kvoteras flickor in i skolor då det är ovanligt för en flicka att studera pga könsroller.

Tjohej:

Tydligen Mycket glad

Om det inte är något jäääävligt bra mannen har att säga Blink

 Du ger en bra bild av dig som kränkt och sexist. Pz


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kakakaka:
 Du ger en bra bild av dig som kränkt och sexist. Pz

Förutom att jag inte är sexist.


   
SvaraCitera

kakakaka: Om du läser om så ser du att jag har skrivit att många har svårt att relatera när de själva inte är utsatta.  Ex män som uttalar sig om abort, svenskar som uttalar sig om att det inte finns rasism etc.

Det var dock inte vad du skrev. Är det vanligare att män inte kan relatera till situationer de inte befinner sig i personligen?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Låt oss utgå från två utgångspunkter.

1. Feminism är ett, och inte det enda, verktyg för att uppnå jämställdhet mellan könen.
2. Ett fastställande av ett patriarkat betyder inte nödvändigtvis att man är feminist, då det, i mina ögon, finns mer fria alternativ för att uppnå jämställdhet. Om dessa alternativ trots detta kategoriseras till feminism så är jag feminist, annars inte. Det är trots allt inte jag som fastslår definitionen av vad feminism är.

För någon vecka sen fick jag ett tydligt fastställande vad patriarkatet är och hur det upprätthålls. Sedan dess bekänner jag färg för patriarkatets existens. Därmed är punkt två borta ur bilden.

Punkt ett kvar. Feminism är ett verktyg för att uppnå ett visst mål, detta kan likväl förhålla sig irrelevant i diskussionen.
Om vi vill bygga ett hus så uppnås detta genom att bygga ett hus, och inte exempelvis en båt. Vi kan bygga ett hus med hjälp av en hammare, men det blir betydligt svårare att bygga en båt med en hammare. Det vill säga, vi kommer inte lyckas bygga ett hus genom att bygga en motsats till vad vi vill uppnå, låt motsatsen representeras av båtbyggandet.

På samma sätt fungerar en del verktyg som feminism i sin grund står bakom och ger uttryck för, exempelvis kvotering. Om vi vill uppnå ett jämställt samhälle når vi dit, inte genom att göra motsatsen - d. v. s. skilja på män och kvinnor som den kvotering innebär, utan genom att inte skilja på män och kvinnor. Därför står jag inte bakom kvotering. Många menar att det är målet som räknas, men då kan jag till slut komma fram till en båt och inte ett hus.

------------------------------------

Om någon kan övertyga mig om att principen om att göra motsatsen till vad man vill uppnå verkligen gäller blir jag per automatik feminist.

Eller övertygar mig om att mer icke-statliga metoder också räknas som feminism, då blir jag per automatik feminist.


   
SvaraCitera

Fi har ingenting med jämställdhet att göra, deras enda syfte att hata män. Jag fattar inte att det finns idioter som röstar på denna fascistiska kommunistiska rörelse, som skapar hat mellan kvinnor och män!
Vart är vi på väg egentligen?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Agneta76:
Fi har ingenting med jämställdhet att göra, deras enda syfte att hata män. Jag fattar inte att det finns idioter som röstar på denna fascistiska kommunistiska rörelse, som skapar hat mellan kvinnor och män!
Vart är vi på väg egentligen?

har du övht läst deras manifest eller sett någon av dem i någon debatt? nej det har du inte.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

En ny bok som knäcker feminism och avslöjar dess riktiga ansikte

Pär Ström "Sverige är ett land med lågt i tak i debatten"

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5943476

Jag hoppas fler ska våga avslöja denna fascistiska kommunistiska rörelse, som är ute efter att skapa hat och rasism mellan män och kvinnor.

Feminism har inget med jämställdhet, det är en täckmantel, feminsiter vill skapa manshat i samhälle, men det är få som vågar erkänna och avslöja sanningen bakom feminism…..

Jag själv är kvinna och varit feminist i många år, men har lämnat den efter att ha sett vad som pågår i hemlighet i makt korridorer. De vill eliminera alla heterosexuella män och se ett samhälle med bara böger och lesbiska.

Jämställdhet är en täckmantel, var säkra på det……


   
SvaraCitera

Jag är kvinna och är för jämställdhet, men röstar aldrig på Fi

Jag låter mig aldrig hjärntvättas av denna fascistiska kommunistiska rörelse, som använder jämställdhet som täckmantel


   
SvaraCitera