Aviseringar
Rensa alla

Ekonomiprogrammet


Ämnesstartare

Det är så att jag ska söka till gymnasiet nu. Har alltid varit 100% säker på Natur... men det är också så att Ekonomi verkar riktigt roligt. Jag vill liksom arbeta med människor, marknadsföra en produkt osv. Jag vill åka utomlands också och inte bara sitta och plugga ihjäl mig i 10 år för att bli läkare t.ex. Mina föräldrar är typiska asiater och de vill absolut inte att jag läser någon Ekonomi alls. Frågan är... Eftersom det är så många som söker till Ekonomiprogrammet, borde det inte vara ett överskott på ekonomielever då? Hur är konkurrensen sen ute på arbetsmarknaden? 


   
Citera
Ämnesetiketter

Har du några planer gällande vad du hade tänkt göra efter gymnasiet? Både natur och ekonomi är högskoleförberedande program, och det som eventuellt skulle kunna påverka är ifall du hade tänkt läsa vidare till någonting som kräver exempelvis mer matematik eller vissa naturämnen. Hade du däremot tänkt läsa vidare till någonting som du kommer in på via både natur- och ekonomiprogrammet så kan du ju utan problem välja det som verkar roligast.


   
SvaraCitera

Vilket jobb du kommer få på arbetsmarknaden har inte så mycket att göra med vilket program du väljer. Ställd dig själv frågan: Vad är jag intresserad av genuint?
Välj utifrån ditt svar. Samhälle-beteende är också ett alternativ om du vill arbeta med människor. Ekonomiprogrammet har mycket företagsekonomi, matte (matte 1b, 2b och 3b) och Uf-företag (du gör ett eget företag).

Välj utifrån ditt genuina intresse och definitivt inte utifrån vad dina föräldrar vill!


   
SvaraCitera

hade också bara en liten anig sen provade jag på att svetsa o så bra ja fan ja ska bli svetsare, sen när man gjorde det en längre tid på skolan så tröttnade man fort, såp provade vi på att svarva o fräsa om då bara ja fan här är min grej ju, o nu jobbar ja med svarv o diverse annat, så kan de bli, gymnasiet är völ egentligen bara en försyta riktning mot något, bara att man läser om i framtiden när det blev segt att göra samma o samma


   
SvaraCitera