Aviseringar
Rensa alla

Flytta hemifrån som 16 åring?


Ämnesstartare

Hej jag är 15 år och fyller 16. Jag bor ute på landet och nu till hösten börjar jag på gymnasiet i stan (2-3mil bort) och har lite krångel med att pendla osv. Det skulle underlätta om man bodde i stan lixom. Jag har börjat kolla lite på lägenheter där hyran ligger på 2000-2500, Vad skulle ni tycka om jag skaffa ett helgjobb på coop eller liknande och fick hjälp av föräldrar med hyran och så?( jag vet att man måste ha föräldrars godkännande )


   
Citera
torg1

Stan som i sthlm?
En lägenhet för 2500 i stan finns inte på kartan och att ens få tag i en lägenhet i stan som 16 åring är rent utav omöjligt.

Varför har du problem med att pendla?

Tänk på att det inte bara är hyran som ska betalas utan det finns väldigt många fler utgifter när man bor själv mot när man bor hemma - mat, hygienprylar, möbler, el, hemförsäkrning, friitidssysslor, mobiltelefon, åkkort/resor, internet, tv-licens osv osv.

Beror på hur mkt dina föräldrar tänker betala men med endast ett helgjobb så är det omöjligt att klara sig

För övrigt tror jag inte att man kan få jobb som 16 åring. 18 årsgräns


   
SvaraCitera

Prata med er syo. Läs om inackorderingsbidrag  http://www.orebro.se/2427.html
helgjobb är bra 


   
SvaraCitera

Lyckas du få ett jobb på sidan av dina studier så är ju det skitbra!, 


   
SvaraCitera
Wixtor

Studentlägenhet?


   
SvaraCitera
Gifted

Jag flyttade till sthlm när jag var 15. Bodde inneboende första 2 åren, så slapp allt tjaffs med el, möbler, etc. Det är en stor förändring, men man vänjer sig.

Senast jag flyttade var i januari, bor nu i Philadelphia. Det var lite trixigt att skaffa el och möbler samma dag som man flyttade in i lägenheten, men man vänjer sig med att hantera sådana situationer.


   
SvaraCitera