Aviseringar
Rensa alla

Framtiden för klotter: Modkoll™


Ämnesstartare

Kära moderatorer,

Tidigare idag författade jag ett inlägg som i grund och botten rådissade att klotterdelen i forumet fortfarande finns kvar. Jag saxar innehållet:

Det må kanske bara vara jag som reagerat på detta, men ändå: det är uppenbart att det görs försök med att göra Ungdomar.se till ett seriösare forum, i och med ett nytt varningssystem och generöst tilltaget med moderatorer. Det är nog ett steg i rätt riktning.

Ändå finns en hel forumdel kvar som tillägnas "klotter". Och det görs i sanning oerhört många trådar i denna kategori som både saknar syfte och diskussionsvärde.

Detta irriterar mig.

Jag tycker att det borde övervägas att införa en liknande grej som de har borta på Loading.se. Där finns EN tråd som heter Bullshit Lounge, där man får klottra och OT:a bäst man vill. Det gör att resterande trådar i större utsträckning hålls on topic.

Kort sagt - jag manar till en klotterreform!

På Thunders begäran gör jag nu en poll, så vi ser var moderatorerna står i denna fråga. Motivera gärna varför ni svarar ditten eller datten.

RÖSTA!

Image


   
Citera
Ämnesetiketter
Ämnesstartare

Klotter bör decimeras till EN tråd (Du röstade på detta alternativ)

Jag tycker helt klart att en tråd för OT och spam räcker väl. Om man vill fråga dumma saker och fjanta så räcker det helt klart med en tråd.

Tänk hur snabbt forumet skulle gå om hela klotter försvann? Inga gamla trådar som segar ner och forumet skulle känns mycket seriöst helt plötsligt. [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

UnclePadda:

Klotter bör vara kvar som det är (Du röstade på detta alternativ)

När vi införde de nya reglerna om varningspoäng osv så har "alla" hela tiden försäkrat medlemmarna om att klotter ska vara fritt och få vara kvar (det är så jag har uppfattat det). Jag anser att det är ett svek mot våra medlemmar att ta bort klotter.

Klotter uppfyller ett behov (bland annat att skriva av sig) som inte tillgodoses av endast en tråd och jag tror att resten av forumet kommer att bli klottrigare om klotter tas bort.

Ungdomar.se ska ju vara till för medlemmarna, inte admin/U/mod och jag tvivlar starkt på att majoriteten av användarna vill ta bort klotter.

Jag gillar klotter, klotter är mysigt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

UnclePadda:

Klotter bör vara kvar som det är (Du röstade på detta alternativ)

Personligen bryr jag mig inte direkt men det är det garanterat en majoritet av användarna som gör - att ta bort klotter vore ett slag i ansiktet på dem.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

UnclePadda:

Klotter bör decimeras till EN tråd (Du röstade på detta alternativ)

Att ta bort det helt vore inte bra. Men klarar användarna på Loading av att klottra i enbart en tråd, då borde användarna på Ungdomar.se också göra det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag avvaktar lite med min röst. Ska tänka högt och se vad jag kommer fram till.

Jag vet inte hur många som helt skulle ge upp UM och klotter försvann, men det känns som det skulle bli en del. Alternativt att de som brukar hänga där mycket börjar bete sig "klottrigt" i resten av forumet, i en sådan omfattning att de till slut kastas ut och antingen försvinner eller skapar nya användare (det har vi ju sett förr...). Det skulle, om påståendet jag drog visar sig stämma, att bli en hel del moderering över kort sikt, till det lugnat sig. Och hur lång tid det skulle ta att få lugn igen är svårt att säga, då en del personer har en förmåga att vara lite väl envisa när de bestämmer sig för att dryga.

Det positiva är väl att forumet på lång sikt blir seriösare, om det nu är främst det man vill uppnå. Jag är inte säker på att jag förstår exakt vad målet med allt är.

Inte heller vet jag vad det skulle göra rent ekonomiskt om det föll bort användare. Men det finns många seriösa forum på Internet, dock oftast inte för ungdomar främst. Kan det bero på att antalet ungdomar som är helt seriösa på internet inte är någon jättestor grupp? Och de som är seriösa och vill diskutera något specifikt letar upp ett forum med det temat.

Vill man göra sidan mer populär får man inte ta bort det som gör UM till UM. Det är inte enbart Klotter som gör det, självklart, men det är onekligen en av de mer uppskattade delarna av UM.

Att göra en sån tråd som på Loading (likt Sandlådan som vari poppis här förr antar jag) skulle kunna fungera. Men jag tror ändå att många användare skulle bli väldigt missnöjda. Och det handlar om en målgrupp av främst tonåringar, ibland oförutsägbara rebeller med behov att spänna sin binära biceps mot allt och alla. Och många ser det säkert som en ursäkt att kasta ur sig mycket skit och tända på alla cylindrar mot de högre makterna som förstört. Då kommer det behövas vakna moderatorer som städar upp.

Men det är ju bara vad jag tror kan hända!

Jag tycker inte det ska stressas fram något hastigt beslut bara. Det har ju varit nog turbulent ett tag nu och att kasta fram det här...

Tycker det behövs en poll för användarna med, för att få en uppfattning om hur många som skulle bry sig.

Budolicious:

det är det garanterat en majoritet av användarna som gör - att ta bort klotter vore ett slag i ansiktet på dem.

Det tror jag dessvärre med. Men siffrorna kanske säger annat, då blir det ju lättare... but I doubt they will!


   
SvaraCitera
Åtta

UnclePadda:

Klotter bör vara kvar som det är (Du röstade på detta alternativ)

Jag håller med vad som sagts av Tobbish i den här frågan. Att det här förslaget blivit mer än bara en tanke skrämmer mig och får mig att fråga vem det här forumet egentligen är till för. På sistone så verkar det som att forumet är till för att ett fåtal personer ska få utöva sin inbillade makt över andra och försöka göra om det forum som vi alla kommit att uppskatta, till ännu ett skitforum som i dagsläget är en dussinvara. Inser ni inte att vad ni gör är att stöta bort de användare som varit här i flera år och som i princip varit med i att forma UM till vad det är idag? Att helt bortse från vad de vill och vad de önskar är inget annat än ett slag i ansiktet.

Att göra om plus-delen till ett mer seriöst forum ser jag absolut inget fel i. Att dela ytterligare dela upp de delar som är tänkta att vara seriösa och de där man fritt får uttrycka sig är någonting bra, och underlättar informationssökning. Även det nya varningssystemet finner jag rätt okej, även om det innebär lite onödigt jobb för moderatorer (vilket enkelt kan lösas med lite kodning). Men att helt ta bort forumets hjärta bara därför att ett fåtal personer med någon sorts messiaskomplex vill förändra forumet till något det inte är, är inget annat än galenskap.

Ni får ursäkta om jag kanske är aningen färgstark i mitt ordval, men detta gör mig bara förbannad. När jag antogs som moderator så skrev jag i mitt ansökningsbrev att jag insåg vikten av att hålla klotter (och resten av forum X) så fritt som möjligt. Det håller jag fast vid, och den dag som klotter försvinner, försvinner även jag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

hålla klotter (och resten av forum X) så fritt som möjligt.

Jag besöker oerhört många forum, och är aktiv där. Jag är dock bara moderator här. Kan ju säga att det här forumet är det enda jag känner till som har en hel forumdel tillägnad enbart bullcrap.

Det är inte att hålla något fritt, det är att hålla något onödigt. Se bara på t ex Flashback. Det är ett så fritt forum att staten försökt stänga ner det, men ändå: tramsar man det minsta är det tack och adjö där. Till och med Youmeets eget Gameplayer.se har en sandlådetråd där man kan babbla om saker som man på Ungdomar.se gör separata trådar till.

Notera dock att detta enbart är en koll, inget bestämt. Det är blott ett förslag från min sida [smile] Jag anade att det skulle bli lite upprört av det här, men jag står även jag fast vid det jag sagt. Jag anser på intet vis att en massa skittrådar är "forumets hjärta".


   
SvaraCitera

Klotter bör vara kvar som det är (Du röstade på detta alternativ)

Allt som heter förändring i dessa tider borde slopas helt.

Men något som jag gärna hade sett är ett alternativ till låsning. Att man kan blockera folk ifrån seriösa forumet så denne endast kan skriva i de oseriösa delarna. Istället för att ha countdown efter 5 varningspoäng till att användaren blir låst.


   
SvaraCitera
Åtta

UnclePadda:

Kan ju säga att det här forumet är det enda jag känner till som har en hel forumdel tillägnad enbart bullcrap.

Det är lite av min poäng. Varför ska vi gå över huvudet på vad våra hundratals aktiva medlemmar (the regulars, så att säga) tycker, bara för att du, Thundercracker och (kanske) Danling vill förvandla UM till forum som redan finns? Om man vill vara på ett forum i stil med Flashback så kan man bli medlem där. Det finns ingen anledning att driva bort de som byggt UM bara för att byta ut dem mot... Eh, jag vet inte - de som inte kan stava till Flashback?

Vill youmeet och/eller du så gärna göra ännu ett Flashback (fast mindre och sämre) så är det inget som hindrar er. Men varför måste UM försvinna för att det ska hända?

Om vi skulle fråga UMs medlemmar huruvida de vill decimera forum X till en enda tråd, vad tror du att de skulle svara? Jag är ganska säker på att över 95% skulle vara negativt inställda till det. Forumet är byggt av och bör tillhöra medlemmarna, således bör också de bestämma hur det skall utvecklas.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Forumet är byggt av och bör tillhöra medlemmarna, således bör också de bestämma hur det skall utvecklas.

Självfallet ska man inte göra något som de flesta motsätter sig. Just därför gör jag en koll först hos moderatorerna för att se hur inställningen är generellt sett.

Om borttagningen av klotterdelen medför att merparten av användarna försvinner och att majoriteten av moderatorerna sparkar bakut, är det ju följaktligen ingen bra plan.

Om klotterdelen ska tas dän tycker jag inte det ska vara för att jag vill det, utan för att de flesta vill det. Om så inte är fallet lägger vi helt enkelt planen på is. Många verkar tro att det bara rör sig om att man ska känna sig maktfullkomlig. Jag föreslår detta enkom för att jag personligen tror att Ungdomar.se blir trevligare och mer städat utan en massa trådar (läs: användare) som specialiserar sig på att bara skriva en massa skit.

För något som det här forumet också har, som få forum har i lika stor utsträckning, är en massa troll och rättshaverister.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

UnclePadda:

Klotter bör vara kvar som det är (Du röstade på detta alternativ)

Jag är ingen moderator men jag känner att jag borde säga något eftersom om det här beslutet tas så kommer det att påverka alla.

Om klotterforumet skulle tas bort eller decimeras till en tråd, så tror jag att många användare skulle försvinna, och det tror jag inte att många av oss vill.

För mig och säkert för många andra som gillar att prata och diskutera och gå OT lite då och då, så skulle borttagningen av klotterforumet bli ännu ett skäl till att inte längre vara aktiv här.

Hoppas att ni förstår vad jag menar.


   
SvaraCitera
Åtta

UnclePadda:

Självfallet ska man inte göra något som de flesta motsätter sig. Just därför gör jag en koll först hos moderatorerna för att se hur inställningen är generellt sett.

Okej, fair enough. Jag är bara orolig för att det här ska bli ännu en grej som bestäms mellan 4-8 ögon och som sedan påtvingas resten av forumet.

UnclePadda:

För något som det här forumet också har, som få forum har i lika stor utsträckning, är en massa troll och rättshaverister.

Oja! Och du har troligen rätt i att ditt förslag skulle minska förekomsten av dessa. Men åtminstone jag tycker verkligen inte att det är värt det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

UnclePadda:

Klotter bör vara kvar som det är (Du röstade på detta alternativ)

Att ta bort Klotter skulle göra att det blev revolution bland användarna. Alla vill inte vara jätteseriösa och diskutera hela tiden, utan bara flumma runt och skriva lite oseriösa inlägg då och då. Klottret skulle inte försvinna för att man tog bort den enda forumdelen där det faktiskt är tillåtet att vara OT och vara oseriös, utan det skulle snarare leda till att det blev mer spam och oseriositet i Forum Plus.

Så, jag röstar för att Klotter ska vara kvar i dess nuvarande form, men samtidigt strama åt tyglarna mer i Forum Plus.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Klotter bör decimeras till EN tråd (Du röstade på detta alternativ)
Men är som andra sagt en vag linje, skulle klotter tas bort helt så skulle nog användarna både rasa och försvinna, skulle bli revolution och samtidigt så skulle nog det klottras mer i forum plus istället. klotter kanske skulle minskas ner till några få trådar istället. men svårt, användarna vill nog ha någonstans där dom kan hålla sig ot.


   
SvaraCitera